На Кіровоградщині наголошують на небезпеці криги під час весняної відлиги

Березень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 728 | Коментарі: 0

Незважаючи на довгоочікуване потепління, любителі підлідного вилову риби досі виходять на кригу з вудками. Ризик потрапити під кригу настільки високий, що ніякий вилов не може його перекрити, тим більше, як відомо, у водоймах України не водяться «золоті» рибки.

Фахівці Управління ДСНС в області постійно навідуються до водойм, щоб нагадати рибалкам, чого можна очікувати в період нестійкої криги.

Так, 12 березня профілактичні заходи проведено на ставку с. Мартоноша Новомиргородського району. На перший погляд, крига досить міцна та не має ознак інтенсивного танення, проте ніколи не можна з упевненістю визначити, де вже є небезпечні підталини, на яких можна провалитись у крижану воду. Тому рятувальники закликали рибалок взагалі уникати виходити на кригу, або вжити усіх вичерпних заходів, щоб уникнути лиха.

На питання: «Чи знаєте ви про ризики підлідної риболовлі?» громадяни відповідали ствердно, проте висловлювали впевненість, що їхній досвід гарантує безпеку на кризі. Фахівці Служби порятунку намагались переконати рибалок, що самовпевненість та нехтування правилами безпеки – злочин проти самого себе та пряма дорога до загибелі.

На завершення розмови усі рибалки отримали застережні листівки із правилами поведінки на кризі.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool