На Кіровоградщині мобілізованого працівника звільнили в день отримання ним виклику до військового комісаріату

Листопад 18, 2014 | Новини | Переглядів: 1043 | Коментарі: 0

На захист порушених трудових прав мобілізованого мешканця Світловодського району, який на даний час перебуває в зоні дії АТО, міжрайонною прокуратурою заявлено цивільний позов.

В ході перевірки прокуратурою встановлено грубе порушення вимог трудового законодавства з боку ТДВ «Світловодське кар’єроуправління». Зокрема, керівництво товариства звільнило мобілізованого працівника в день отримання ним виклику до військового комісаріату. При цьому, з працівником було проведено повний розрахунок та видано незаповнену трудову книжку.
Таким чином, внаслідок грубого порушення прав з боку товариства, заробітна плата мобілізованому не нараховується, страховий та трудовий стаж не обліковуються, робоче місце не зберігається.
Вказане суперечить законодавству, яким передбачено, що за мобілізованими працівниками зберігається місце роботи, посада і середній заробіток незалежно від форми власності організації.
Оскільки мобілізований перебуває на військовій службі в зоні АТО та фактично позбавлений можливості захистити свої порушення трудові права Світловодською міжрайонною прокуратурою в його інтересах заявлено позов до ТДВ «Світловодське кар’єроуправління» про встановлення факту трудових відносин, внесення запису до трудової книжки та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.
Позов перебуває на розгляді.
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool