На Кіровоградщині міжнародні вантажі оформлюються у 4 рази швидше ніж передбачено Митним кодексом України

Травень 29, 2014 | Новини | Переглядів: 889 | Коментарі: 0

Кіровоградські митники у 2014 році здійснюють митне оформлення експортно-імпортних вантажів лише за 56 хвилин.

Хоча Митним кодексом України встановлено, що митне оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення завершується протягом чотирьох робочих годин з моменту пред’явлення їх органу доходів і зборів. Тобто суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності, які оформлюються у зоні діяльності Кіровоградської митниці, витрачають на митні формальності у 4 рази менше часу, ніж це передбачено законодавством.
Розмитнення імпортних товарів відбувається за 1 годину 42 хвилини. Експортні вантажі проходять усі митні процедури лише за 36 хвилин.
Слід зазначити, що скорочення часу здійснення митних процедур відбулося завдяки впровадженню новітніх інформаційних технологій у даний процес.
Перш за все, це декларування міжнародних вантажів у електронному вигляді із залученням мережі Інтернет. По старинці, тобто у паперовому вигляді, оформлюється лише 1% митних декларацій. При цьому, експорт на 99,5% «електронний», а імпорт – на 97%. Транзит, взагалі, тільки у цифровому форматі.
Крім того, використання автоматизованої системи аналізу ризиків під час здійснення митних формальностей дало можливість скоротити кількість митних оглядів до 1%.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool