На Кіровоградщині місцеві бюджети отримали єдиного податку на 12 мільйонів гривень більше

Березень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 871 | Коментарі: 0

Протягом січня-лютого 2015 року підприємці – спрощенці Кіровоградщини сплатили до місцевих скарбниць 36,1 млн. грн. єдиного податку. Це на 12 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду минулого року.

Від фізичних осіб, що перебувають на спрощеній системі оподаткування надійшло 23,2 млн.грн., від юридичних осіб – 5,1 млн.грн, а з юридичних осіб сільгоспвиробників IV групи – 7,8 мільйонів гривень.
Після законодавчих змін, які запрацювали 1 січня 2015 року, представники малого бізнесу мали можливість за відповідними критеріями обрати одну з чотирьох груп платників єдиного податку. Тож на сьогодні на Кіровоградщині нараховується понад 23 тисячі суб‘єктів господарювання – платників єдиного податку - фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб.
Так, на першій групі «спрощенців» працює 3,1 тисячі господарюючих суб‘єктів, друга група нараховує 11,1 тисяч платників, у третій працює 6,6 тисяч, до четвертої групи увійшло 2,8 тисячі сільськогосподарських товаровиробників.
З 1 січня 2015 року всі платники єдиного податку третьої-шостої груп, які перебували на обліку в органах ДФС до 1 січня 2015 року, вважаються платниками податку третьої групи. А четверта група спрощенців - це суб’єкти підприємництва аграрної галузі, які раніше сплачували фіксований сільськогосподарський податок.
До четвертої групи платників єдиного податку віднесені сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool