На Кіровоградщині мешканці кожної громади можуть розмістити в себе біженців та отримати за це компенсацію

Квітень 04, 2022 | Новини | Переглядів: 1253 | Коментарі: 0

Сьогодні, 4 квітня, під час апаратної наради начальника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича з керівниками громад області, начальниця департаменту житлово-комунального господарства Ольга Довжук нагадала, що в Україні діє програма «Прихисток».

За словами Ольги Довжук, ця програма ініційована Президентом України Володимиром Зеленським та Офісом Президента. Вона покликана заохотити українців поділитися своїм житлом та затишком і прихистити внутрішньо переміщених співгромадян, які постраждали від війни.

«Органи місцевого самоврядування Кіровоградщини розпочали прийом заяв громадян-власників житлових приміщень, які безоплатно розміщують у себе внутрішньо переміщених осіб. Щоб запропонувати своє житло до проживання вимушеним переселенцям і отримати компенсацію необхідно: власнику житлового приміщення подати органам місцевого самоврядування заяву про розміщення у нього на проживання внутрішньо переміщеної особи та заяву про відшкодуванню за житлово-комунальні послуги, до 5-го числа місяця кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та кількість переселенців, що у них проживали. На основі цих заяв формуються відповідні реєстри, які громади подають до ОВА», - повідомила Ольга Довжук.

Як ідеться у постанові Кабміну №333, держава компенсує власникам житла вартість проживання переселенців у розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool