На Кіровоградщині майже півмільярда гривень склали надходження по податку на доходи фізичних осіб

Квітень 10, 2017 | Новини | Переглядів: 812 | Коментарі: 0

Про це, інформуючи про ситуацію щодо виконання показників по основних бюджетоутворюючих податках місцевих бюджетів, повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Шеремет.

За його словами, надходження по податку на доходи фізичних осіб у першому кварталі поточного року склали майже 497 млн. грн., що становить більше 122% до планових показників.
Загалом, у 21 із 30 зведених бюджетів області рівень виконання планових показників є вищим за середній по області, а по окремих територіях

– більше ніж у 2 рази (у Світловодському районі та Маловисківській ОТГ). Порівняно із відповідним періодом минулого року надходження цього податку у першому кварталі поточного року зросли на 176,8 млн. грн., або на 55,3%.
Окрім того, надходження плати за землю в цілому по області склали 129,6 млн. грн., або 123,3% до плану на цей період. Найвищий рівень виконання – у Великоандрусівській ОТГ (у 2,5 рази), у місті Знам'янка (у 2,1 рази), у Петрівському (189,1%) та Новоукраїнському (173,8%) районах.

У той же час, не спромоглися забезпечити виконання планових обсягів – місто Світловодськ (97,2%) та Вільшанський район (97,8%).
В цілому приріст надходжень плати за землю до відповідного періоду минулого року склав 21,9 млн. грн., або 20,3%.

Сергій Шеремет також зазначив, що за рівнями бюджетів найбільший приріст доходів спостерігається саме по районних бюджетах та бюджетах об’єднаних територіальних громад. Це, насамперед, пояснюється значною питомою вагою податку на доходи фізичних осіб, що зростає більшими ніж інші податки темпами. Так, при збільшенні доходів загального фонду порівняно з січнем – березнем 2016 року в цілому по області доходи районних бюджетів збільшилися на 65,4% (на 67,2 млн. грн.), бюджети ОТГ збільшилися на 43,6% (на 104,3 млн. грн.), в обласному бюджеті – на 49,3% (на 43,9 млн. грн.).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool