На Кіровоградщині Марія Чорна привітала із 100-річним ювілеєм Праведника народів світу

Вересень 01, 2021 | Новини | Переглядів: 1547 | Коментарі: 0

Сьогодні, 1 вересня, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна відвідала Праведника народів світу Володимира Чорновола та привітала його із 100-річним ювілеєм.

Володимир Микитович належить до осіб із почесним званням Праведника народів світу - це люди, які за своєю національністю не були євреями, але з ризиком для свого життя рятували їх від нацистів у роки Другої світової війни.

Володимир Чорновол з осені 1942 року і до звільнення Кіровоградщини від гітлерівців у березні 1944 року переховував від німців та їхніх посібників ним врятованого пораненого члена екіпажу збитого радянського бомбардувальника Григорія Семеновича Ланцмана, який за національністю був євреєм.

Указом Президента України від 29 вересня 2009 року за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, вирішення соціальних питань громадян похилого віку, патріотичне виховання молоді таз нагоди Дня ветерана Володимир Микитович нагороджений орденом "За мужність" II ступеня. А у січні 2010 року з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту його знову нагороджено цим орденом III ступеня.

Марія Чорна привітала ювіляра за святом, подякувала за мужність, героїзм та врятовані життя, а також вручила Володимиру Микитовичу та родині святкові подарунки.

«Ми схиляємо голови перед Вашим подвигом, перед Вашим героїзмом та самовіддачею. Ви – не тільки приклад для наслідування, а і направду виняткова особистість. Ми безмежно пишаємось тим, що на Кіровоградщині є такі мужні герої, як Ви. Бажаємо Вам, Володимире Микитовичу, міцного здоров’я та ще довших років життя у щасливому родинному колі», - сказала Марія Чорна.

Сьогодні, 1 вересня, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна відвідала Праведника народів світу Володимира Чорновола та привітала його із 100-річним ювілеєм.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool