На Кіровоградщині максимальний показник споживання електроенергії складає 350 мегаВт

Лютий 17, 2017 | Новини | Переглядів: 1236 | Коментарі: 0

Як відомо, вже декілька тижнів триває товарна блокада окупованих районів сходу України, що вплинула на виникнення дефіциту вугілля на теплостанціях і таким чином спричинила кризу в енергетиці країни.

Чи позначиться дана ситуація на життєзабезпеченні Кіровоградської області розповів голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

За словами керівника області, днями відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, під час якого прийнято рішення про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичної безпеки України. Крім цього, зазначена проблематика обговорювалася вчора на позачерговому засіданні держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка, у якому взяли участь голови облдержадміністрацій та керівництво Державної служби з надзвичайних ситуацій.

- На сьогоднішній день на генеруючих теплостанціях достатньо вугілля для того, щоб впродовж 45 днів не було жодних проблем в енергетиці країни, у тому числі й на Кіровоградщині, - повідомив Сергій Кузьменко. – Це питання контрольоване. Наразі Уряд розглядає можливості придбання вугілля з інших країн.

За словами голови ОДА, не зважаючи на те, що на Кіровоградщині максимальний показник споживання електроенергії складає 350 мегаВт, що майже в десять раз менше, ніж в Дніпропетровській області, споживачам, зокрема промисловим підприємствам, все ж необхідно дотримуватись лімітів, визначених ПАТ "Кіровоградобленерго".

- З огляду на нинішню ситуацію в енергетиці, можемо з впевненістю сказати, що до кінця березня віялових відключень на Кіровоградщині не буде, - підсумував голова ОДА.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool