На Кіровоградщині лісівники перевищили запланований обсяг (ФОТО)

Грудень 08, 2011 | Новини | Переглядів: 1070 | Коментарі: 0

6 грудня відбулась розширена колегія Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства за участі директорів, головних спеціалістів та лісничих всіх лісогосподарських підприємств області.

На колегії розглянули підсумки осінньої інвентаризації лісокультурних об’єктів, ревізії лісових обходів, пожежонебезпечного періоду та питання ефективності використання автотракторного парку.

Провідний спеціаліст облуправління Валентина Роздєльська повідомила, що всі лісгоспи області провели значну роботу із лісовідновлення, лісорозведення та вирощування садивного матеріалу. У 2011 році в області створено 1843 га лісових насаджень, забезпечено досягнення планової приживлюваності лісових культур. В лісорозсадниках вирощено майже 12 млн. штук стандартного садивного матеріалу, закладено 50 га плантацій новорічних ялин (всього в лісовому фонді області новорічні дерева вирощуються на спеціальних плантаціях загальною площею 313 га).
З підсумками пожежонебезпечного періоду в області, проведення осінніх ревізій лісових обходів та основними заходами з цих напрямків на 2012 рік та ознайомила членів колегії головний спеціаліст облуправління Лариса Романська. Вона повідомила, що протягом пожежонебезпечного періоду 2011 року у лісах, підпорядкованих Кіровоградському ОУЛМГ, повністю виконані всі профілактичні та протипожежні заходи. Завдяки цьому лісівникам вдалося зменшити кількість лісових пожеж в порівнянні з минулим роком на 30 відсотків. В 2011 році в області зареєстровано 28 випадків лісових пожеж на загальні площі 8 га.
Начальник управління Іван Захарченко звернув особливу увагу учасників колегії на питання благоустрою лісового фонду. Він наголосив, що підготовка до проведення в Україні Євро-2012 є актуальною і для лісівників. З огляду на це, лісівники повинні розширити мережу рекреаційних пунктів вздовж автомобільних доріг, а також укомплектувати всі ділянки спеціальними засобами для інвалідів.

На Кіровоградщині лісівники перевищили запланований обсяг та створили понад 1800 га лісу (ФОТО)

На Кіровоградщині лісівники перевищили запланований обсяг та створили понад 1800 га лісу (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool