На Кіровоградщині ліквідовано діяльність міжнародного «центру мінімізації митних платежів»

Серпень 20, 2018 | Новини | Переглядів: 630 | Коментарі: 0

Під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області співробітниками податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служи в Кіровоградській області в рамках досудового розслідування за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України, ліквідовано діяльність «центру мінімізації митних платежів», який надавав підприємствам реального сектору економіки послуги з приховування валютної виручки при експорті товарів по занижених цінах.

З метою здійснення незаконної діяльності організатор зареєстрував ряд підприємств у Польщі й Великобританії та вступив у злочинну змову з представниками інших СГД – нерезидентів (у схемі було задіяно більше 15 підприємств, 6 з яких є нерезидентами).

В подальшому, використовуючи зв’язки на митниці, фігуранти справи здійснювали вивезення з України паливних гранул за цінами, значно нижчими від ринкових, надаючи при цьому представникам Української митниці підробні документи щодо обсягу та вартості експортованого товару.

Експорт товарів на підконтрольні компанії дав змогу максимально занизити митну вартість експортованих ТМЦ та мінімізувати сплату податків до бюджету.

За кордоном товар було реалізовано на адреси інших підконтрольних організатору підприємств – нерезидентів республіки Польщі, Великобританії за цінами Європейського союзу, а виручка, що надійшла на банківські рахунки, відкриті за кордоном, дала змогу отримати неконтрольований прибуток без необхідності повертати валютну виручку на територію України.
Крім того, встановлено, що організатор злочинної схеми, шляхом безпідставного завищення витрат, пов’язаних із господарською діяльністю, які документально не підтверджено, ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб за 2017 рік на 6,8 млн грн.

На даний час проведено 5 санкціонованих обшуків, в ході яких вилучено 13 печаток, 5 з яких СГ – нерезидентів, 2 кліше суб’єктів господарювання – нерезидентів, документацію, комп’ютерну техніку, чорнові записи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюється повне коло осіб задіяних у злочинній схемі та їх причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool