На Кіровоградщині легальна праця має сприйматися як необхідність, - Сергій Подорожний

Вересень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 743 | Коментарі: 0

Прем’єр - міністр України Володимир Гройсман ініціював ухвалення і подальше втілення державними структурами низки рішень, направлених на захист прав найманих працівників з огляду на дотримання умов праці та подальшого соціального захисту при досягненні пенсійного віку.

На цьому наголосив Начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний під час робочої зустрічі в Онуфріївському районі під головуванням очільника райдержадміністрації Сергія Самородченка, представників пенсійного фонду, Олександрійської ОДПІ, голів сільських та селищних рад, інших посадовців та роботодавців.

Фахівці Управління на чалі з Сергієм Подорожним закликали присутніх сприяти легалізації трудових відносин, адже тільки легально працевлаштована людина забезпечена соціальним захистом сьогодні і в майбутньому. Крім того, легальна праця дає надходження до місцевого бюджету. Офіційне оформлення працевлаштування є гарантією кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу. Для роботодавця - це позитивний імідж та репутація надійного партнера.

Одним із заходів вжиття впливу до суб’єктів підприємницької діяльності, керівників, які не оформляють трудові відносини з найманими працівниками, не виплачують заробітну плату на відповідному рівні, є діяльність районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Сергій Самородченко повідомив, що такою групою у поточному році проведено 169 обстежень і легалізовано 30 робочих місць.

Сергій Подорожний представив присутнім інспекторів праці Управління, зазначивши, що паралельно з роз’яснювальною роботою інспекційна діяльність продовжується. Начальник Управління зупинився на підставах інспекційних відвідувань з питань щодо використання неоформленої праці, якими може бути інформація пенсійного фонду, фіскальної служби та інших відомств.В той же час, відповідальність у вигляді штрафних санкцій за використання нелегальної праці залишається високою (111690 гривень за кожного неоформленого працівника).


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool