На Кіровоградщині критичний кадровий дефіцит лікарів

Листопад 30, 2021 | Новини | Переглядів: 1384 | Коментарі: 0

В області критичний кадровий дефіцит лікарів, зокрема, анестезіологів.

На цьому наголосив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко в інформації депутатам обласної ради сьогодні, 30 листопада.

За його словами, в області є 136 анестезіологів, з яких половина – працюють у госпітальних базах, решта – в двадцять одній центральній районній лікарні.

«Обласна рада звернулася до НСЗУ з проханням змінити вимоги контрактування. Для підписання пакету з Національною службою здоров’я лікарня повинна мати два анестезіолога, а не шість, як це було в минулому році. Проте, для того, щоб забезпечити цілодобове чергування у відділеннях госпітальних («ковідних») баз, потрібно чотири лікаря-анестезіолога, відповідно залучаються медики інших спеціальностей», - додав Олег Рибальчеко.

Нагадаємо, головна санітарна лікарка області Надія Оперчук повідомила, що на Кіровоградщині на 20% перевищений епідпоріг із ГРВІ. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool