На Кіровоградщині із зафіксованих кримінальних проявів 45,3 відсотків - тяжкі та особливо тяжкі

Листопад 08, 2018 | Новини | Переглядів: 674 | Коментарі: 0

За повідомленням прокуратури області, упродовж січня–вересня 2018р. обліковано 12893 кримінальні правопорушення (злочини, виявлені органами Національної поліції, органами прокуратури, органами, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства, органами безпеки, органами Національного антикорупційного бюро).

Із загального числа зафіксованих правоохоронними органами кримінальних проявів 45,3% – тяжкі та особливо тяжкі.

Упродовж січня–вересня 2018р. обліковано очевидних умисних вбивств і замахів на вбивство – 44, умисних тяжких тілесних ушкоджень – 57
та 2 зґвалтування і замахи на зґвалтування.

Кількість випадків крадіжок становила 7720, шахрайств – 624, грабежів – 253, незаконного обігу зброї – 243, привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – 239, незаконного заволодіння транспортним засобом – 160, хабарництва – 74, розбоїв – 48.

У загальній кількості злочинів 69,7% становили злочини проти власності, 9,1% – злочини проти життя та здоров’я особи, 4,2% – злочини
у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення, 3,8% – злочини проти громадського порядку та моральності, 2,6% – злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, 2,4% – злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян та злочини проти журналістів, 2,2% – злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту, 2% – злочини проти громадської безпеки, 1,2% – злочини проти правосуддя та один відсоток – злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина.

Правоохоронними органами за цей період виявлено 6 організованих груп (злочинних організацій), які налічували 41 особу; закінчено
6 кримінальних проваджень про кримінальні правопорушення, вчинені організованими групами і злочинними організаціями.
Кількість потерпілих від злочинів у січні–вересні 2018р. становила 10147 осіб, з них жінок – 3703, осіб похилого віку та з інвалідністю
1 і 2 груп – 901, неповнолітніх – 72 та дітей до 14 років – 52. Найбільша кількість потерпілих (72,2%) від крадіжок та грабежів, серед яких 37,3% жінок. У дорожньо-транспортних пригодах, пов’язаних зі злочинами, на території області постраждало 120 осіб.

Усього внаслідок злочинних діянь загинуло 120 осіб, з них 28,3% умисно вбито, 22,5% загинуло внаслідок дорожньо-транспортних пригод, пов’язаних зі злочинами та 15% – у результаті нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень.

Кількість виявлених осіб, які вчинили злочини, становила 2308, з них 288 жінок та 119 неповнолітніх осіб. У загальній кількості виявлених осіб, які вчинили злочини, 31,5% раніше вже ставали на злочинний шлях
(з них 58,4% мали незняту або непогашену судимість), 9,3% знаходились у стані алкогольного сп’яніння, 8,2% вчинили злочин у групі.

Питома вага працездатних осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів, які на момент учинення злочину не працювали і не навчалися, та безробітних становила 81,4%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool