На Кіровоградщині із протиправного користування повернуто 260 га землі

Січень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 842 | Коментарі: 0

Прокуратура області в апеляційній інстанції відстояла інтереси держави щодо повернення з протиправного користування 15 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 260 га.

Про це повідомляє начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури області Зоя Федунець. За її словами вказані ділянки було протиправно надано в оренду жителю с. Котовка Гайворонського району для ведення фермерського господарства.

«Громадянин отримав сільськогосподарські землі без обґрунтування необхідності отримання ділянок таких великих площ, без зазначення можливості обробітку такої кількості землі та перспективи діяльності фермерського господарства. Попри такі явні порушення вимог земельного законодавства, Головним управлінням Держгеокадастру в області було надано накази, якими дозволено розроблення проектів землеустрою цих ділянок», - розповідає начальник управління та додає, що на даний час вищезазначені накази вже визнано незаконними.

«Дніпропетровським апеляційним адміністративним судом задоволено позовні вимоги прокуратури та визнано незаконними і скасовано накази ГУ Держгеокадастру в області. Фактично прокуратура зобов’язала фермера повернути з протиправного користування 15 сільськогосподарських ділянок, розташованих на території 3–х сільських рад», - наголошує Зоя Федунець.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool