На Кіровоградщині інспектори ДАІ знайшли зниклу десятикласницю

Вересень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1852 | Коментарі: 0

Чому діти тікають з дому, з інтернату? На жаль, таких випадків з часом усе більшає. У кожної дитини на те своя причина, але усі випадки спільні в одному – відсутність належної уваги та родинного тепла.

Не знайшла цього всього у великому колективі Пантаївської школи-інтернату і 15-річна Анжела. Одного вечора вона пішла з навчального закладу, нікого не попередивши. Телефон вимкнула, аби ніхто не дзвонив і не намагався умовити повернутися назад.

Про зникнення десятикласниці до міліції повідомила вихователька інтернату. Негайно почалися пошуки дівчини. Орієнтування отримали і працівники Державтоінспекції – вже добре відомі читачам інспектори ДПС старший сержант міліції Антон Карпов і сержант міліції Артем Коваленко.

Патрулюючи відрізок дороги між Кіровоградом і Знам’янкою, вони побачили дівчину, схожу за прикметами з утікачкою. Обережно, аби не злякати її, інспектори заговорили зі школяркою, як кажуть, «ні про що». Поступово дізналися, що то – та сама Анжела, яку «не дорахувалися» в інтернаті. Вона розповіла, що хоче жити вдома, нехай там і нестатки, але ж поряд усі рідні. Розмова йшла у довірливій формі. Коваленко і Карпов пригостили дівчинку бутербродами, вислухали і врешті переконали все-таки повернутися до навчального закладу.

А от п’ятирічна Катруся не змогла пояснити, чому пішла з дому. Вийшла за хвіртку і …заблукала. Коли батьки її кинулися шукати дівчинку, та вже була далеко. Вони й не подумати не могли, чого дитина може утнути. А вона якимось чином сіла у маршрутку, яка й привезла її аж на околицю міста Кіровограда.

В той час, як мати зі сльозами благала міліцію шукати доньку як скоріше, водій маршрутки розпитував малу, хто вона така і де живе. Катруся могла тільки назвати своє ім’я, а от де живе – не знала. Збагнувши, що мама далеко, дитина розплакалася. Цікаво, але жоден пасажир маршрутки не звернув уваги, що маленька дівчинка їде сама, не сказав про це водієві. Байдужість та й годі! Водій хотів було вже дзвонити у міліцію, та побачив автомобіль Державтоінспекції і зупинив його.

На відміну від водія, який зрадів появі міліції, дитина, побачивши міліціонерів, ще сильніше заплакала. Та інспектори ДПС взводу ДПС ДАІ при Кіровоградському міському відділі міліції прапорщик міліції Ігор Самарський і старший сержант міліції Дмитро Степаненко швидко втішили маленьку, знайшлася цукерка і лагідне слово. Врешті-решт заспокоєна Катруся вже їхала в автомобілі з мигавками до райвідділу міліції, де на неї чекала мама.



Сектор профілактичної роботи УДАІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool