На Кіровоградщині готуються до початку оформлення біометричних паспортів

Грудень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 1112 | Коментарі: 0

З 1 січня 2015 року в Україні розпочнеться оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм.

Впровадження таких документів є однією з умов надання безвізового режиму ЄС для України. Їздити до країн ЄС без віз українці зможуть тільки після ухвалення відповідного рішення Європейським Союзом.
В Управлінні Державної міграційної служби України в Кіровоградській області наразі встановлюється обладнання, необхідне для оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон. Планується встановлення такого обладнання і в деяких районних центрах області.
Як зазначає начальник УДМС України в області Володимир Гончаренко, процедура оформлення біометричних паспортів та перелік для необхідних документів майже не зміниться. Лише підпис особи буде проставлятись на спеціальному електронному планшеті та вноситись до чіпу відбитки пальців рук.
Закордонні паспорти, оформлені до 1 січня 2015 року, зберігатимуть чинність до завершення строку їх дії. Замінювати їх на біометричні не обов’язково, громадяни зможуть подорожувати і надалі з нині діючими документами. Окрім того, з наступного року можна оформити і звичайний паспорт для виїзду за кордон без електронного носія, а також відмовитися від внесення на чіп відбитків пальців рук.
З 2015 року дітям видаватимуться закордонні паспорти, а не проїзні документи дитини, як було до цього часу. Діти до 16 років отримуватимуть паспорт строком на 4 роки, з 16 років – на 10 років. Документи оформлюватимуться протягом 20 робочих днів у звичайному режимі, та протягом 7 робочих днів у прискореному.

УДМС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool