На Кіровоградщині готові протидіяти лісовим пожежам

Червень 13, 2013 | Новини | Переглядів: 909 | Коментарі: 0

12 червня під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Віктора Серпокрилова відбулося засідання обласного оперативного штабу запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах області.

На початку засідання Віктор Миколайович зауважив, що висока середньодобова температура повітря, що утримується на території області, створює передумови для виникнення лісових пожеж. Тому вже зараз необхідно скоординувати дії усіх служб та відомств, щоб завчасно попередити пожежі у лісових масивах. Цьому питанню наразі приділяється значна увага урядом та керівництвом держави. Так, за дорученням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула у Кіровоградській області розроблено план заходів щодо обмеження в’їзду до лісових масивів у період високого класу пожежної небезпеки.
Під час обговорення плану дій на пожежонебезпечний період заступник начальника Управління ДСНС з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Олег Мельчуцький доповів про готовність пожежно-рятувальних підрозділів до оперативного реагування у разі пожеж у лісах. Управлінням ДСНС України в області уточнено розрахунки сил і засобів, що можуть бути залучені для гасіння лісових пожеж, забезпечено готовність пожежно-рятувальних автомобілів підвищеної прохідності з великим запасом води, розроблено та уточнено мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж, визначено місця посадки, природні та штучні водойми для забору води пожежними вертольотами у разі залучення пожежної авіації для гасіння лісових пожеж на території області. Отже, підрозділи готові до дій за призначенням. У квітні були проведені спільні навчання по гасінню умовної пожежі лісового масиву у Бірківському лісництві Олександрівського лісового господарства. А у період високого класу пожежної небезпеки буде діяти план попереджувальних заходів щодо обмеження в’їзду до лісових масивів, а рятувальники, лісівники та міліція проводитимуть патрулювання. Також триватиме і роз’яснювальна робота у засобах масової інформації, адже необхідно засвоїти, що безпека лісів насамперед залежить від усіх нас.
Робота з попередження пожеж постійно проводиться і обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Лісівниками створено мобільні групи, які забезпечені рейдовими автомобілями. Також створені пожежні команди з числа працівників лісгоспу та найняті пожежні охоронці, які здійснюють обхід територій. А Олександрівський і Світловодський райони забезпечені системами телевізійного спостереження за лісами. Незабаром така система з’явиться і в Онуфріївському районі. Основні в’їзди до лісів постійно обмежені шлагбаумами.
На завершення засідання було прийнято протокольне рішення, згідно з яким у районах області планується прибрати захаращення у лісах у межах населених пунктів, оновлювати мінералізовані смуги, ремонтувати дороги протипожежного призначення, продовжити роз’яснювальну роботу з населенням, тимчасово обмежувати доступ до лісів у період 5 класу пожежної небезпеки.
Прес-служба Управління ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool