На Кіровоградщині функціонує 82 команди місцевої пожежної охорони

Лютий 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1175 | Коментарі: 0

Про це повідомив начальник управління ДСНС України у Кіровоградській області Віталій Миронюк під час наради в ОДА, на якій підбито підсумки діяльності системи цивільного захисту області за 2016 рік

За його словами, з огляду на підходи європейських країн до забезпечення цивільного захисту населення і територій, ДСНС України розроблена Стратегія реформування, яка у січні 2017 року затверджена розпорядженням Уряду. Одним із її основних напрямків є забезпечення пожежної безпеки населених пунктів і територій, стимулювання участі громадян у місцевій і добровільній пожежній охороні.

- У 2016 році управлінням проаналізовано необхідність створення підрозділів місцевої пожежної охорони відповідно до економічної доцільності та наявності техногенних загроз і встановлено, що з урахуванням європейських норм прибуття пожежно-рятувальних підрозділів (10 хв. у місті та 20 хв. у сільській місцевості), існує потреба у 100 місцевих пожежних командах, з яких наразі в області функціонує 82, - зауважив Віталій Миронюк. Три з них створені минулого року у с. Велика Северинка Кіровоградського району, у с. Водяне Петрівського району та у с. Плетений Ташлик Маловисківського району. Він зазначив, що всі зазначені підрозділи після утворення об’єднаних територіальних громад мають стати Центрами громадської безпеки з подальшим їх утриманням за рахунок бюджетів відповідних громад. Також Віталій Миронюк повідомив, що в найближчій перспективі такі підрозділи мають з'явитися на території Великоандрусівської та Соколівської об’єднаних територіальних громад.

Загалом у 2016 році на роботу пожежно-рятувальних команд з місцевих бюджетів було виділено понад 11 мільйонів гривень.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool