На Кіровоградщині функціонує 31 агропродовольчий ринок (ФОТО)

Травень 18, 2020 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

Протягом минулого тижня в області відкрився та працював 31 агропродовольчий ринок: 9 у м. Кропивницький, 3 в м. Олександрія, 2 у м. Світловодськ, 1 у м. Знам’янка, по двоє в Благовіщенському, Гайворонському, Добровеличківському, Маловисківському та Новомиргородському районах, по одному в Бобринецькому, Вільшанському, Новоукраїнському, Олександрівському, Голованівському та Петрівському районах.

Після тимчасового закриття (на тиждень) відкрився Вільшанський ринок. Під час перевірки всі попередні порушення були усунуті, ринок працював без зауважень.

Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

Спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградщини

Спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградщини продовжують щоденні перевірки роботи ринків. Так, із 31 ринку без зауважень працювали 15: в Маловисківському (2), Новоукраїнському (1), Бобринецькому (1), Благовіщенському (2), Гайворонському (2) районах, м. Новомиргород (1) - Новомиргородський міський ринок, м. Знам’янка (1), м. Кропивницький (5) – ринок Овочевий ТОВ «Альваїд», «Шахтарський», «Привокзальний», «Полтавський», «Жемчуг».

На частині ринків виявлялися порушення протиепідемічних заходів:

    відсутність масок у покупців (ринки м. Світловодськ, Олександрійський центральний ринок, ринок «Олександрівський», ТОВ «Голованівський базар», Добровеличківський ринок РСТ, ринки «Центральний» та «Колгоспний» м. Кропивницький);
    не здійснювався температурний скринінг та відсутні дезінфектори (ринок «Александріт» м. Олександрія);
    скупчення відвідувачів без дотримання відстаней в 1,5 м (ринки м. Світловодськ, ринок «Олександрівський», Олександрійський центральний ринок);
    відсутні захисні екрани або пошкоджені екрани, що потребують заміни (Світловодський ринок Комбінату комунальних послуг, ТОВ «Голованівський базар», ринок «Черемушки» м. Кропивницький);
    наявність стихійної торгівлі на прилеглій території (Олександрійський центральний ринок, ринок «Александріт» м. Олександрія, Помічнянський ринок РСТ);
    відсутність контролю зі сторони адміністрації (Олександрійський центральний ринок, ринок «Александріт» м. Олександрія, ринок «Олександрівський», ТОВ «Голованівський базар», Добровеличківський ринок РСТ);
    відстань між продавцями не витримується (ринок «Черемушки» м. Кропивницький).

Варто зазначити, що з 18 травня починають діяти зміни до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 року № 14 щодо зменшення дистанції між робочими місцями продавців з 3 м до 1,5 м за умови наявності захисних екранів між продавцями. Зміни затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 16 травня 2020 року №21.

Постійно виявляються порушення на ринках м. Кропивницький («Центральний», «Колгоспний», «Новомиколаївські торгові ряди», «Черемушки»), м. Олександрія (Олександрійський центральний ринок та ринок «Александріт») та м. Світловодськ. Порушення тут виявляли щоденно, протягом робочого дня усували, а вже наступного дня порушення повторювалися. Про ситуацію поінформовано Національну поліцію.

Ринок Новомиргородського СТ «Златопольське» відкрився з багатьма порушеннями: відсутність масок у відвідувачів та частково у продавців; не витримані відстані між робочими місцями продавців;не організовані дезінфекційні заходи - прибирання приміщень, робочих і контактних поверхонь;наявність неконтрольованої торгівлі; відсутність контролю за дотриманням протиепідемічних заходів зі сторони адміністрації.

Питання щодо подальшої роботи ринку розглядатиме голова Новомиргородської райдержадміністрації.

Перевірки ринків тривають.

Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool