На Кіровоградщині формується реєстр об’єктів, що відповідають вимогам доступності для осіб з інвалідністю

Січень 30, 2018 | Новини | Переглядів: 946 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулось засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

"Питання доступного, комфортного та безпечного середовища життєдіяльності для людей з інвалідністю віднесено до головних завдань влади та перебуває на особливому контролі облдержадміністрації", - наголосив Сергій Коваленко.

Він підкреслив, що з метою реалізації державної політики у сфері соціального захисту осіб з інвалідністю в області постійно проводиться планомірна робота із забезпечення доступності приміщень органів влади, об’єктів соціального призначення, транспортної інфраструктури. Стан виконання цих заходів перебуває на контролі і систематично відслідковується. Нині в області триває робота по створенню бази даних об’єктів з безперешкодним доступом для таких людей.

Детальніше про розробку реєстру відповідних об’єктів проінформувала начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОДА Вікторія Кулікова. За її словами, база даних включатиме інформацію про об’єкти транспортної інфраструктури, заклади освіти, культури, охорони здоров'я та соціальної сфери із відповідними фотоматеріалами. З переліком закладів та установ можна ознайомитись на офіційних Інтернет-сайтах органів місцевої влади або на веб-сайті облдержадміністрації, де розміщено банер "Доступність". Вікторія Кулікова подякувала керівництву територій, які активно включилися в роботу, це Кіровоградська, Знам'янська, Новгородківська та Олександрівська райдержадміністрації. Разом з тим, вказала на недоліки в розробці реєстру керівництву Голованівського, Компаніївського та Онуфріївського районів.

Також учасники засідання проаналізували ситуацію з забезпеченням безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до закладів культури та надання доступу до публічної інформації користувачам з особливими потребами на рівні бібліотек усіх рівнів та підпорядкування.

Звертаючись до керівників територій, які брали участь у засіданні в режимі он-лайн, Сергій Коваленко зауважив, що під час співбесід голів РДА та ОТГ з керівництвом облдержадміністрації щодо діяльності у 2017 році та перспективного плану на 2018 рік, питання створення безбар'єрного середовища також розглядатиметься. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool