На Кіровоградщині фермерське господарство незаконно отримало 20 га земель водного фонду вартістю майже 2 млн грн

Листопад 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1275 | Коментарі: 0

Кременчуцькою міжрайонною екологічною прокуратурою проведено перевірку додержання вимог земельного законодавства при розпорядженні землями водного фонду в межах прибережно-захисної смуги Дніпродзержинського водосховища на території Деріївської сільської ради Онуфріївського району Кіровоградської області.

Прокурорською перевіркою встановлено, що на підставі рішень сесій Дереївської сільської ради в 2010р., одному з фермерських господарств, в межах населеного пункту, було надано в оренду, строком на 49 років, під будівництво хлібоприймального пункту, земельну ділянку загальною площею 20 га., в т.ч. в межах нормативно встановленої прибережної захисної смуги Дніпродзержинського водосховища.
В подальшому, в 2011р., згідно рішення сесії сільської ради, вказану земельну ділянку було вирішено продати вищезазначеному фермерському господарству.
Проте, враховуючи, що земельна ділянка площею 20 га розташована у прибережній захисній смузі водосховища її передача в користування /приватну власність/ суперечить вимогам ст.ст. 58, 61 Земельного кодексу України, що є підставою для визнання незаконним рішень сесій сільської ради та договору оренди землі.
За наслідками прокурорської перевірки, Кременчуцькою міжрайонною екологічною прокуратурою направлено до Господарського суду Кіровоградської області позовну заяву про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування неправомірних рішень сесій сільської ради, якими було незаконно передано в користування /з подальшим викупом/ 20 га землі, ринковою вартістю 1 млн 852 тис. грн.
Позовна заява перебуває на розгляді в суді.

Прес-служба Кременчуцької міжрайонної екологічної прокуратури
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool