На Кіровоградщині два урочища стали територіями природно-заповідного фонду

Вересень 20, 2022 | Новини | Переглядів: 1482 | Коментарі: 0

Урочища «Русло Інгула» та «Червона гірка» Компаніївської громади депутати Кіровоградської обласної ради оголосили територіями природно-заповідного фонду. Таке рішення прийняли на сесії сьогодні, 20 вересня.

Ландшафтний заказник «Русло Інгула»є долиною річки Інгул і знаходиться між селами Інженерівка та Дружба. Загальна площа урочища – 109 гектарів.

Пам’ятка природи «Червона гірка» - крутий схил із виходом на денну поверхню гірських порід Українського кристалічного щита. Розміщується пам’ятка на околиці села Лозоватка та має 3,2 гектара площі.

Як уже повідомлялося, депутати облради визнали пам’яткою природно-заповідного фонду територію, де знаходиться «Дуб Вартовий». 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool