На Кіровоградщині дорожники спрацювали більш якісно, хоча й більш затратно (ФОТО)

Березень 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1102 | Коментарі: 0

Про підсумки роботи взимку та витрати дорожнього господарства у цей час розповів на зустрічі з журналістами начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко сьогодні, 14 березня. У порівнянні з зимовим сезоном 2015-2016 дорожники спрацювали більш якісно, хоча й більш затратно.

- Осінньо-зимовий період для нас ще не повністю закінчився, ми ще очікуємо на ожеледиці, та про перші підсумки вже можемо говорити. Зиму відпрацювали значно краще, ніж в минулому році, - зазначив начальник Служби. – Мали місце надзвичайні погодні умови, з якими ми не могли фізично впоратися за один день, втім транспортного колапсу не допустили. І техніка, і паливно-мастильні, і посипні матеріали були закуплені та підготовлені вчасно. На початку січня, коли Україну, та Кіровоградщину зокрема, накрили сильні снігопади й хуртовини, наші підрядні організації працювали у цілодобовому режимі. До того ж, до ліквідації наслідків негоди залучалася і спецтехніка підрозділів обласного управління ДСНС. У деяких напрямках доводилося закрити транспортне сполучення, аби великогабаритна дорожня техніка швидше спрацювала на забезпеченні проїзду, а самі водії не потрапили в сніговий полон.

До роботи дорожнього господарства в зимовий період підрядні організації підготували 14 стаціонарних пунктів обігріву, забезпечили робітників зимовим спецодягом та взуттям, заготовили фрикційні матеріали ( 47 850 тон), технічну сіль (6 957 тон), підготували запас дизельного пального та бензину, а також 234 одиниць техніки.

Загалом за зиму 2016-2017 дорожники Кіровоградщини витратили 47,8 тисяч тон протиожеледних матеріалів, тоді як за аналогічний період 2015-2016 було використано 34,8 тисяч тон ПОМ. Значно більше використали і палива – 266,5т ДП та 52,4 т бензину, проти 186 т дизельного пального та 36 т бензину минулого сезону. У грошовому еквіваленті це 21,9 мільйонів гривень у 2016-2017-му проти 15,6 мільйонів у 2015-2016 році.

Аби уникнути блокування машин у снігових заметах філіями ДП «Кіровоградський облавтодор» на замовлення Служби автодоріг було проведено ряд заходів, серед яких, в першу чергу, встановлення снігозатримуючих щитів (1100 штук), дорожніх знаків зимового утримання (732 комплекти) та цілодобова робота у режимі чергування абсолютно всіх дорожніх підрозділів. Крім того, проводилося щоденне інформування користувачів доріг про стан проїзду дорогами загального користування Кіровоградської області, та про перекриття чи обмеження руху в інших областях через офіційний веб-сайт Служби, сторінку у Фейсбуці та через мас-медіа.

Вадим Коюденко додав, що у критичних ситуаціях, коли синоптики попереджали про наближення надзвичайних погодних умов – снігопадів, хуртовин, ожеледиці, погіршення видимості і т.д., спільними рішеннями Служби та облдержадміністрації вводилися обмеження руху. Пік негоди припав на Різдвяні свята, тож протягом 6-8 січня на окремих дорогах рух перекривався повністю для всіх видів транспорту – і легкового, і пасажирського, і великовагового.

- На балансі Служби знаходиться більше 6 тисяч кілометрів доріг загального користування, а це велике навантаження і на наших робітників і на машини. Техніки, на жаль, не вистачає, автопарк не оновлювався вже багато років, а та, що ми зараз маємо у своєму розпорядженні вже досить зношена. Та, аби уникнути колапсу, ми щороку заручаємося підтримкою органів місцевого самоврядування, рятувальників, агропромислових господарств, для чого кожної осені укладаємо спеціальні угоди про співпрацю на випадок надзвичайних погодних умов, - підкреслив Вадим Коюденко. – Крім того, для водіїв ми регулярно публікуємо інформацію про місця відстою автотранспорту, наявність на них інфраструктури та нагадуємо телефон нашого диспетчера для цілодобового зв’язку.

Очільник Служби також зазначив, що роботу дорожникам значно ускладнював вітер, який прийшов на зміну снігопадам. Через сильні пориви на вже прочищених шляхах утворювалися нові перемети, тож траплялися випадки, коли водії не могли самостійно вибратися з ускладнених ділянок. У деяких випадках дорожники власною технікою визволяли їх з заметів, але на допомогу їм приходили і підрозділи ДСНС. У більшості таких випадків водії просто знехтували рекомендаціями дорожників щодо дорожньої обстановки, чи об’їзду складних ділянок, а інколи й виявлялося, що автомобіль експлуатувався на літніх шинах.

За зиму безпосередньо на адресу Служби, через Урядову гарячу лінію контактний центр Кіровоградської ОДА надійшло близько двох десятків звернень громадян щодо забезпечення проїзду, на кожне з яких були вчасно надані відповіді. Переважна більшість таких звернень стосувалася місцевої мережі автомобільних доріг – під’їздів до окремих населених пунктів.

Традиційно найбільш проблемними ділянками були відрізок від повороту на м. Новоукраїнка до кордону з Миколаївською областю на а/м М-13 Кіровоград-Платонове, на дорозі Н-23 Кіровоград-Кривий Ріг-Запоріжжя, від села Куцівка до кордону з Дніпропетровщиною та окремі ділянки на місцевих дорогах у Бобринецькому та Компаніївському районах. Це зумовлено степовою місцевістю, де дороги не захищені лісопосадками.

Крім ліквідації снігу та зимової слизькості бригади дорожніх робітників працювали і аварійній ліквідації ямковості. Робота активно продовжується і зараз, щоб якомога швидше увійти в будівельний сезон і розпочати поточний ремонт автомобільних доріг.

Про підсумки роботи взимку та витрати дорожнього господарства у цей час розповів на зустрічі з журналістами начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко сьогодні, 14 березня. У порівнянні з зимовим сезоном 2015-2016 дорожники спрацювали більш якісно, хоча й більш затратно.


Довідково:

Ямковість

Залишок станом на 10 березня – 487 810 м² (на дорогах з індексами М,Н,Р – 93 793 м², на територіальних – 146 460 м² та місцевих дорогах – 247 557 м²).

В аварійній ліквідації ямковості задіяні одночасно 24 бригади робітників.

З початку року ліквідовано 15 990 м² ямковості

9 560 м²- гарячим а/б

852 м²- холодним а/б

1 399 м²- методом просочення

4 179 м²- іншими сумішами.

Прес-служба САД у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool