На Кіровоградщині дорожники працювали цілодобово

Січень 10, 2017 | Новини | Переглядів: 1032 | Коментарі: 0

Білий сніг летить лапатий… Для когось це справжня радість і щастя, адже останнім часом сильні снігопади нетипові для центральної України, а от для дорожників це не аби яке випробування.

З 4 січня Україну накрив арктичний циклон, який пройшов абсолютно по всіх областях і на деякий час паралізував рух транспорту. Кіровоградщина одна з тих областей, що потрапили в зону його найсильнішого впливу і як результат – хуртовини, перемети, ожеледиця та різке зниження температури

. Пік негоди припав на 6 -7 січня, коли снігопади практично не припинялися і Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій була змушена прийняти рішення про обмеження та повне закриття руху автомобільного транспорту дорогами загального користування аби не допустити транспортного колапсу.

- Приймати рішення про заборону руху автомобілів завжди важко, адже ми розуміємо, що це крайня міра перестороги, і розуміємо що є екстрені випадки, коли все ж таки треба вирушати в дорогу, але життя та здоров’я людини - то найбільша цінність і ми не маємо права ним ризикувати, - пояснює начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко. - Ми не могли допустити, щоб люди опинилися у полоні стихії, не дай Боже, отримали переохолодження, обмороження … Хоч і чули багато нарікань через введенні обмеження та рішення було виваженим, обґрунтованим і правильним. Всі, і дорожники, і поліцейські, і рятувальники, і представники влади, діяли оперативно та злагоджено. Працювали ми всі у цілодобовому режимі, завжди були на зв’язку і в епіцентрі подій, за що велика подяка всім, кому довелося мерзнути і вдень і вночі, але воно було того варте. Відновити рух вдалося у найкоротші терміни. Окрема подяка фермерським господарствам, які долучилися до очищення шляхів. Вони працювали переважно на місцевій мережі. З 17.00 8 січня рух автотранспорту було відновлено абсолютно у всіх напрямках по області.

Білий сніг летить лапатий… Для когось це справжня радість і щастя, адже останнім часом сильні снігопади нетипові для центральної України, а от для дорожників це не аби яке випробування.

На подолання наслідків снігопаду та хутровин довелося залучити усю наявну в господарстві «зимову» техніку, а це 167 бульдозерів, автогрейдерів, піскорозкидачів та навантажувачів. За цей період витратили 52 022 літрів дизельного палива, 7 725 літрів бензину, 62 тонни солі та 2 426 тон протиожеледних матеріалів. Працювали на всій мережі доріг, що знаходяться на балансі Служби, а це більш ніж 6 тисяч кілометрів місцевих та державних доріг.

Прес-служба САД у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool