На Кіровоградщині до адмінвідповідальності притягнуто майже 170 осіб

Вересень 08, 2015 | Новини | Переглядів: 817 | Коментарі: 0

У період літнього оздоровчого сезону на території області правоохоронці провели оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на запобігання вчинення неповнолітніми та стосовно них злочинів і правопорушень, попередження інших негативних явищ у дитячому середовищі.

За час проведення операції до органів внутрішніх справ було доставлено більше 130 неповнолітніх. Із них 68 – за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень, 1 – за вчинення адміністративного правопорушення та 63 дітей, що перебували у розшуку. Двох підлітків поміщено до притулку для неповнолітніх.
До адміністративної відповідальності притягнуто 168 громадян за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП).
Крім того, виявлено 20 фактів порушень правил торгівлі суб’єктами підприємницької діяльності у частині продажу неповнолітнім алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів. Одного підприємця вже позбавлено ліцензії на продаж відповідних товарів.
У напрямку профілактичної роботи працівники міліції у складі мобільного консультативного пункту обласного центру соціальних служб для молоді здійснили 16 виїздів до таборів відпочинку. З неповнолітніми проведено лекції та бесіди на правову тематику, а також організовано участь дітей у понад 10 спортивних і культурно-масових заходах.
Загалом до оперативно-профілактичної операції за час її проведення було залучено в середньому понад 450 працівників ОВС та більше 1200 представників громадськості.

За матеріалами відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool