На Кіровоградщині для дітей з вадами слуху відкрили клас безпеки (ФОТО)

Березень 23, 2023 | Новини | Переглядів: 760 | Коментарі: 0

З нагоди відкриття Класу безпеки до Новомиргородської спеціальної школи завітали рятувальники.

На Кіровоградщині для дітей з вадами слуху відкрили клас безпеки (ФОТО)

На Кіровоградщині для дітей з вадами слуху відкрили клас безпеки (ФОТО)

На Кіровоградщині для дітей з вадами слуху відкрили клас безпеки (ФОТО)


У цьому навчальному закладі здобувають освіту діти з вадами слуху. Тож, для проведення уроку безпеки з такою особливою аудиторією працівники Служби порятунку розробили спеціальну програму.

Педагоги освітнього закладу допомагали надзвичайникам доводити інформацію до учнів за допомогою сурдоперекладу. Працювали дуже злагоджено, адже кожне навчальне питання обговорювалося, аби бачити зворотній зв’язок з класом. Здебільшого діалог відбувався за допомогою мови жестів. В такий спосіб учні могли уточнити інформацію за змістом того, що їм повідомили під час уроку.
На занятті розглянули правила пожежної безпеки та вивчили порядок дій у разі знаходження підозрілих предметів. Піротехнік аварійно-рятувального загону спеціального призначення розповів про вибухонебезпечні предмети та заходи безпеки у поводженні з ними. Під час розгляду цих навчальних питань рятувальники надали поради, як передати дані про подію, що сталася, до Служби порятунку. Усі рекомендації щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій були ретельно розроблені з урахуванням особливостей учасників заходу.
Приміряли цього дня бойовий одяг українських пожежних та саперів. Дітям настільки сподобалася ідея відчути себе справжніми рятувальниками, що усі без виключення учасники заходу долучилися до цього етапу уроку.
Заключну частину заняття провела психолог Головного управління ДСНС в області, яка запропонувала дітям розвантажувальні методики. Вправи та нескладні психологічні техніки сподобалися дітям найбільше, адже викликали багато позитивних емоцій. А значить мета їх проведення була досягнута.
А до кінця уроку рятувальники та діти навчилися так добре комунікувати за допомогою слів та жестів, що працівники Служби порятунку стали вже цілком своїми у беззвучному світі особливих людей.

ГУ ДСНС України у кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool