На Кіровоградщині діятиме регіональний Центр громадського здоров'я

Березень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 896 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулася семінар-нарада, під час якої розглянуто питання щодо перспектив діяльності регіонального Центру громадського здоров'я.

У роботі семінару взяли участь завідувач кафедрою громадського здоров'я Національної Медичної Академії післядипломної освіти Ірина Хоменко та доцент кафедри Надія Захарова, фахівці департаменту охорони здоров'я ОДА, Центру СНІДУ, Центру здоров'я, завідувачі районних медзакладів, представники громадськості.

Як зауважив Сергій Коваленко на початку зустрічі, за ініціативи голови облдержадміністрації депутатський корпус обласної ради розглянув і підтримав рішення про створення обласного комунального підприємства "Регіональний Центр громадського здоров'я". Наступним кроком має стати передача медустанов, які входитимуть до структури Центру, з державної в обласну комунальну власність.
"Від вас вимагається лише одне - ваша фаховість в організації роботи регіонального Центру громадського здоров'я і на місцях," - наголосив завідувачам закладів Сергій Коваленко.

Окрему увагу перший заступник голови ОДА акцентував на державній політиці у сфері охорони здоров'я.

"За ініціативи Президента на сільську медицину цього року виділено 5 мільярдів гривень, з них область отримає 136 мільйонів. За ці кошти плануємо побудувати 21 нову сільську амбулаторію за типовим проектом Мінрегіону, до структури якої входитиме зона лікування, проживання лікаря, гараж та автомобіль. Крім цього плануємо відремонтвувати додатково 4 амбулаторії", - повідомив посадовець.

Сергій Коваленко побажав успішної роботи учасникам семінару, результатом якого має стати напрацювання фахових рішень та рекомендацій щодо успішної діяльності регіонального Центру громадського здоров'я.

Більш детально учасники семінару обговорили європейський план дій щодо зміцнення потенціалу та послуг громадського здоров'я, напрямки діяльності регіональних Центрів, їх функціональні обов’язки, а також актуальні питання розвитку громадського здоров'я на регіональному рівні.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool