На Кіровоградщині державний виконавець відповідатиме у суді за незаконну передачу комунального майна

Жовтень 19, 2018 | Новини | Переглядів: 874 | Коментарі: 0

За процесуального керівництва Знам’янської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості колишнього державного виконавця.

Встановлено, що у порушення вимог Інструкції про проведення виконавчих дій державний виконавець не забезпечив належного виявлення майна боржника комунального підприємства, не пересвідчився у належності саме на праві власності нерухомого майна нежитлових приміщень будівлі гуртожитку в м. Світловодську боржникові шляхом надіслання відповідних запитів до державних установ.

Незважаючи на наявність у матеріалах виконавчого провадження листа комунального підприємства про відсутність у нього майна на праві власності, належність будівлі гуртожитку на праві власності Світловодській міській раді, а не комунальному підприємству, наявність мораторію, передбаченого п. 3 Прикінцевих положень Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», на відчуження у будь-який спосіб зазначених гуртожитків державний виконавець, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, здійснив звернення стягнення на вищезазначене нерухоме майно, вартістю 598 тис. грн., яке на праві власності не належало боржникові, належало до комунальної власності Світловодської міської ради, не підлягало відчуженню внаслідок наявності статусу гуртожитку, шляхом його опису, арешту, вилучення та передачі стягувачеві – одному з підприємств м. Світловодська. 

За судовим рішенням нерухоме майно повернуто у власність територіальної громади м. Світловодська. 

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) стосовно колишнього державного виконавця скеровано до Світловодського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool