На Кіровоградщині чоловік зберігав арсенал вибухівки

Листопад 21, 2014 | Новини | Переглядів: 840 | Коментарі: 0

Підозрюваному 38 років. До того чоловік жодного разу не потрапляв у поле зору правоохоронців. Місцеві жителі характеризують його як чемну і порядну людину, а про небезпечні предмети у сусіда, говорять, й гадки не мали. Обставини пригоди наразі з’ясовують слідчі. За скоєне чоловіку «світить» покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Минулого тижня до Новоукраїнського районного відділу міліції надійшла інформація про те, що в одному з домоволодінь зберігається вибухівка та боєприпаси. У результаті перевірки інформація знайшла своє підтвердження.
Під час санкціонованого судом обшуку за місцем проживання офіційно не працюючого громадянина правоохоронці виявили і вилучили предмети, схожі на гранати РГД та Ф-1 у кількості 2 одиниць, запали до гранат – 3 одиниці, прямокутні бруски з написом «Тротил» у кількості 4 одиниці загальною вагою 1 кілограм 800 грамів, пластичну вибухову речовину вагою 495 грамів, 78 предметів, схожих на набої калібру 5,45, детонатори – 50 одиниць, вогнепровідний дріт довжиною 17 метрів, сигнальні міни – 3 одиниці, вибуховий пакет – 1 одиниця, сигнальні патрони – 3 одиниці.
Вилучені предмети направлено для проведення експертиз до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області.
Власник майна наразі запевняє правоохоронців у тому, що це лише його «колекція», яка мала зберігатися вдома і у жодному випадку не повинна була потрапити до рук сторонніх осіб. Менш оптимістично висловлюють свою думку сусіди чоловіка, які категорично відмовляються ризикувати життям.
– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», - розповідає начальник Новоукраїнського РВ УМВС України в Кіровоградській області Ігор Матвійчук. – Якщо вину підозрюваного буде доведено, йому загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool