На Кіровоградщині чоловік спричинив збитки державі на 50 тисяч гривен

Грудень 20, 2016 | Новини | Переглядів: 828 | Коментарі: 0

29-річному жителю Добровеличківського району повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу».

За скоєне чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до шести місяців, або до 3 років обмеження чи позбавлення волі. Підозрюваний своїми діями спричинив збитки на загальну суму більше 50 тисяч гривен.

Підозрюваний спиляв близько десятка старих дубів, які росли у полезахисній смузі в одному з сіл Добровеличківського району. Чоловік приїздив до лісосмуги двічі, кожного разу просив допомоги у різних людей, оскільки самому спиляти і повантажити великі дерева було складно. Він заздалегідь готувався до «роботи» - виїжджав автомобілем з вантажною платформою та установленим краном-маніпулятором, також брав із собою бензомоторну пилку та інші інструменти, необхідні для зрубу дерев та подальшого розпилу їх стовбурів.
Перша «оборудка» підприємливого селянина була вдалою. Зловмиснику вдалося на світанку спиляти три дерева та вивезти їх. Наступного разу завершити свою роботу йому завадили правоохоронці, які застали зловмисника «на гарячому».

«Під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою провину. Тепер чоловікові доведеться відповідати за вчинення умисного кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу» - розповідає начальник Добровеличківського відділення поліції Новоукраїнського ВП Юрій Яндульський.

За скоєне особі загрожує покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до шести місяців, або до 3 років обмеження чи позбавлення волі. Також, за рішенням суду доведеться відшкодовувати збитки державі.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool