На Кіровоградщині четверо осіб потрапили до лікарні з отруєнням грибами

Жовтень 31, 2012 | Новини | Переглядів: 1002 | Коментарі: 0

У п’ятницю та суботу 26 і 27 жовтня до неврологічного відділення Маловисківської центральної районної лікарні госпіталізовано трьох осіб – 67-річну і 42-річну жінок та 9-річну дівчинку – мешканок села Плетений Ташлик.

На лікарняному ліжку бабуся, її донька та онука опинилися після того, як вживали гриби, які назбирали у лісосмузі поблизу села. Стан бабусі легкий, донька та онука – перебувають у стані середньої важкості.
Наразі ще одна жінка з діагнозом «отруєнням грибами» перебуває на стаціонарному лікуванні у тій же лікарні - 31-річна мешканка села Злинка була госпіталізована також цими вихідними. Стан хворої середнього ступеня важкості.
З початку року на Кіровоградщині вже більше двох десятків людей отруїлися грибами, троє дітей померли. І все через те, що у нашій степовій зоні дуже важко, на думку фахівців, знайти дійсно їстівного гриба. Адже гриби мають здатність мутувати і межа між їстівними та отруйними стає все більше умовною, тому що гриби - екологічний фільтр землі. Вони вбирають в себе всі шкідливі речовини, важкі метали, токсини, які є у ґрунті і в повітрі.
 

Прес-служба ТУ МНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool