На Кіровоградщині буде проведено масштабне навчання з цивільного захисту

Червень 21, 2017 | Новини | Переглядів: 1074 | Коментарі: 0

У липні цього року в області пройде командно-штабне навчання з цивільного захисту.

Під час навчання на території Знам'янського, Кіровоградського, Олександрійського, Новоукраїнського та Олександрівського районів, а також у містах Кропивницький, Олександрія, Світловодськ і Знам'янка буде відпрацьовано координацію дій усіх структур при виникненні стихійних лих, витоків і вибухів газу, терористичних актів, спалахів захворювання на африканську чуму свиней тощо.

Підготовку до зазначеного навчання обговорили на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Командно-штабне навчання з цивільного захисту з органами управління та силами ЦЗ заплановано провести з 24 по 28 липня цього року. Про це учасників засідання повідомив начальник профільного управління облдержадміністрації Володимир Слінченко. На сьогодні великий обсяг підготовчої роботи вже виконано – відпрацьовано установчі документи, плани евакуації населення, перевірено системи оповіщення, проведено тренування з переведення підсистеми ЦЗ області у режим функціонування в умовах особливого періоду, розроблено перелік ввідних. Посадовець ознайомив керівників територій і відповідних служб з попереднім графіком проведення навчань і основними ввідними та об’єктами, які буде залучено.

Сергій Коваленко зауважив, що частину заходів, які стосуються ліквідації наслідків стихій і спалахів африканської чуми свиней, відповідні структури області вже відпрацьовували цього року під час складних погодних умов взимку і виникнення осередків АЧС.

– Алгоритм дій такий самий. Прошу усі відповідні служби узгодити схеми реагування на виникнення надзвичайних ситуацій, – підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації. – З 24 по 28 липня ми цілодобово перебуватимемо на зв’язку, оскільки це навчання ще раз покаже наше вміння координувати свою роботу, щоб забезпечити в кризових ситуаціях функціонування усіх систем і підсистем області.
На засіданні комісії також було розглянуто питання стану утримання в області джерел протипожежного водопостачання, питання обладнання об’єктів підвищеної небезпеки автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення, а також питання навчання непрацюючого населення області діям у надзвичайних ситуаціях.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool