На Кіровоградщині близько третини населення живе за межею бідності,- Андрій Тесленко

Березень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 1678 | Коментарі: 0

Депутат обласної ради від «Опозиційного блоку» Андрій Тесленко констатує: нинішня влада довела людей до тотального зубожіння. Каже, для багатьох із них ще вчора доступний продуктовий набір, сьогодні перетворюється на розкіш, про це  повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку»

– Я систематично проводжу зустрічі зі своїми виборцями у громадській приймальній. Жителі мого округу все більше скаржаться на антилюдські дії влади. Найбільше потерпають пенсіонери. Для них масло і молоко – це розкіш. Я вже не кажу про м’ясо, ковбасу чи рибу. І замість того, щоб підняти людям пенсії, уряд вирішив піти іншим, звичним для себе шляхом, – прибрати зі «споживчого кошика», яким визначається прожитковий мінімум, те саме вершкове масло, замінивши його маргарином, – коментує Тесленко, цитують депутата у політсилі.

Депутат нагадав, що створені за часів губернаторства Сергія Ларіна соціальні магазини і аптеки, сьогодні б стали хорошою підтримкою для пенсіонерів, проте їх знищили.

– Залишилися лише вивіски. Аналогічна картина у всьому. Чинна влада говорить одне, а по факту маємо зовсім інше, – зауважує він.

Тесленко каже, з такими підходами люди не живуть, а виживають.

– 90% із тих, хто звертається у мою приймальну, просять фінансової допомоги. Не від доброго життя люди йдуть із протягнутою рукою! Пенсія складає 1100-1300 гривень на місяць. Із цієї суми потрібно заплатити комуналку, купити ліки, щось покласти в холодильник і дожити до наступного місяця. Для багатьох це постійна боротьба за життя, – звертає увагу депутат.

Тесленко зауважує, що, згідно зі статистичними даними, в області сьогодні близько 300 тисяч пенсіонерів.

– А це означає, що вагома частина населення регіону живе за межею бідності, – наголошує депутат і нагадує, що «Опозиційний блок» у Верховній раді підготував зміни до бюджету, якими передбачено збільшення пенсій і заробітних плат для українців.

– Ці зміни потрібно примати невідкладно. Інакше люди ще трохи потерплять і знову вийдуть на майдани, – підсумував Тесленко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool