На Кіровоградщині Ахтем Сеїтаблаєв та Леся Самаєва будуть почесними гостями

Вересень 18, 2017 | Новини | Переглядів: 1139 | Коментарі: 0

Про стан підготовки до проведення Всеукраїнського свята театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти" учасників апаратної наради проінформувала директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Валентина Животовська.

За її словами, фестиваль розпочнеться 25 вересня і триватиме до 1 жовтня. Святкові заходи проходитимуть на декількох локація, зокрема в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Л. Кропивницького, театрі ляльок, на території заповідника-музею "Хутір Надія" та у селі Арсенівка (Новомиргородський район).

У театральному святі візьмуть участь 17 творчих колективів із Вінниці, Запоріжжя, Коломиї, Ніжина, Рівного, Києва, Дніпра, Кривого Рогу, Черкас, Херсона, Івано-Франківська, Львова та Одеси.

Урочисте відкриття традиційно відбудеться на "Хуторі Надія" 30 вересня. Тут заплановані виступи аматорських театральних колективів, молодіжних студій, лялькового театру, виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та художників Кіровоградщини.
Цього року серед особливих гостей фестивалю очікується Заслужений артист АР Крим Ахтем Сеїтаблаєв та Заслужена артистка України Леся Самаєва.

За словами Валентини Животовської, підвіз мешканців обласного центру до "Хутора Надії" здійснюватиметься десятьма безкоштовними автобусами. Також курсуватимуть додаткові рейси, вартість квитка в один бік складатиме 15 грн.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко закликав організаторів святкових заходів докласти максимум зусиль, щоб свято пройшло на високому мистецькому рівні.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool