На Кіровоградщині агропідприємства мають дбати про розвиток села

Квітень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 709 | Коментарі: 0

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко у рамках робочої поїздки до Новомиргородського району відвідав одне із найпотужніших агропідприємств території Агролан, що у селі Йосипівка.

Господарство обробляє близько 3,8 тис. га. землі. Основна спеціалізація – вирощування зернових та технічних культур. На даний час на підприємстві працює 84 особи.

Власник підприємства Станіслав Мартинов зауважив, що у 2015 році підприємство розпочало будівництво зернозберігаючого комплексу. Введена потужність для зберігання зерна складає 28 тис тон, або близько 82 % до проектної потужності. Наразі там зайняті 15 робітників. Сучасна газова зерносушарка здатна у великих обсягах сушити зернову та насіннєву продукцію. Завдяки новозбудованому комплексу, якість зерна доводитимуть до базисних кондицій (сушка, очищення, сортування), забезпечуватиметься його зберігання та відвантаження.

За словами голови районної державної адміністрації Олександра Сенченка, "Агролан" постійно займає провідні місця по рівню середньомісячної заробітної плати, яка за 2017 рік становила 6966 грн. Дбає підприємство і про утримання та розвиток соціальної сфери Йосипівки. За минулий рік було профінансовано більше 750 тис. грн. На базі агропідприємства діє спортивно-оздоровчий комплекс, відпочинок на якому для місцевих мешканців є безкоштовним. У двоповерховому адміністративному приміщенні знаходяться тренажерний та більярдний зали, поруч-дитячий майданчик, футбольне поле, тенісний корт, майданчики для баскетболу, міні-футболу та пляжного волейболу.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко під час спілкування із керівництвом району, власником та керівництвом підприємства, сільським головою відзначив, що "агропідприємства мають дбати про розвиток села. Підприємства, що працюють у правовому полі, легально виплачуючи заробітну плату своїм працівникам, тим самим забезпечують надходження податкових платежів до місцевого бюджету. Показовою є і підтримка "Агроланом" соціальної сфери у Йосипівці".


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool