На Кіровоградщині аграріям нагадують про захист врожаю (ФОТО)

Липень 19, 2022 | Новини | Переглядів: 1872 | Коментарі: 0

Щоб вберегти врожай від вогню, інспекторський склад Новоукраїнського районного управління ГУ ДСНС в області перевірив дотримання вимог Правил пожежної безпеки у період збирання, переробки врожаю і заготівлі грубих кормів у господарствах району.

На Кіровоградщині аграріям нагадують про захист врожаю

На Кіровоградщині аграріям нагадують про захист врожаю


Інспектори побували у сільгосппідприємствах, агрофірмах та фермерських господарствах Маловисківської, Новомиргородської та Новоукраїнської територіальних громад, де нагадали аграріям про необхідність подбати про захист врожаю від вогню. Згідно із нормативно-правовими актами безпосередньо перед початком кампанії усі комбайнери у господарствах, водії, їхні помічники та усі задіяні на жнивах повинні пройти інструктажі з пожежно-технічного мінімуму. Усі комбайни, вантажні автомобілі, трактори повинні бути обладнані іскрогасниками та первинними засобами пожежогасіння. Безпосередньо під час збирання врожаю повинна чергувати бочка з водою, поля обов’язково повинні оборюватись та повинні бути встановлені таблички з попередженням, що йдуть жнива.

Надзвичайники наголосили також, що спалювання стерні по завершенню жнив – явище недопустиме і навіть злочинне. Такі дії наносять непоправну шкоду землі (оскільки вогонь нищить верхній шар родючого ґрунту), довкіллю, здоров’ю людей. Тож рятувальники попередили і керівників господарств, і працівників про адміністративну та кримінальну відповідальність за дії, які призводять до пожеж у екосистемах та шкодять природі.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool