На Кіровоградщині стався витік газової суміші

Лютий 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1298 | Коментарі: 0

14 лютого 2017 року під час проведення планових робіт на ГРС №1 працівниками Олександрівського лінійного управління магістральних газопроводів ДП «Черкаситрансгаз» допущено викид одоранту в зовнішнє середовище.

Нагадуємо, що одорант – це спеціальна рідина, що додається до газу в межах 16 г на 1000 куб. м природного газу. Тому що природний газ, який подається в газові мережі міста, одорується для його відчуття та запаху.
Мешканці мікрорайонів Старої Балашівки, Новомиколаївки, Великої Балки міста Кропивницький з 14 години дня «14» лютого 2017 року почали відчувати нестерпний запах одоранту ззовні своїх будівель.
При обстеженні помешкань заявників, близько 90 % дзвінків – не підтвердились на наявність витоків газу. Частина споживачів, за рекомендаціями наших спеціалістів, самостійно зуміла обмилити мильною ємульсією (піною) систему газопостачання своїх квартир (будинків) та впевнитись у відсутності витоків газу. За адресами, де виявлені витоки газу, заявки взяті в роботу аварійно-диспетчерською службою до виконання.
Для забезпечення оперативності по виконанню аварійних викликів, по причині нестерпного запаху газу (викиду одоранту), ВАТ «Кіровоградгаз» сформував додатково аварійні бригади із спеціалістів інших підрозділів підприємства.
Продовжуються роботи по реагуванню на можливі витоки газу в під`їздах багаквартирниних будинків, квартир та помешкань приватного сектору.

НЕ ПАНІКУЙТЕ!! Витоки газу, якщо є, – мінімальні і не можуть привести до нещасного випадку.

Спробуйте самостійно обмилити систему газопостачання, особливо в місцях встановлення кранів та різьбових з`єднань. Провітрюйте приміщення.

При виявленні витоків газу чи запаху газу терміново телефонуйте за тел. 104, 56-12-59, 56-73-03.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool