На газовому ринку Кіровоградщини з'явиться новий учасник

Грудень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 810 | Коментарі: 0

Проблема забезпечення жителів області газом у балонах, яка була досить гострою ще на весні нинішнього року, сьогодні частково вирішена – у червні 2016 року визначено спеціалізоване підприємство, яке має право постачати скраплений газ в оселі жителів Кіровоградщини - ДП "Пропан" ПАТ "Житомиргаз".

Водночас таке газопостачання має низку недоліків – у діяльності підприємства не передбачено ресурсу для роботи в нашій області – не закуповується необхідна кількість газу, відсутня відповідна інфраструктура. Ситуація загострюється і значною небезпекою, що виникає через заправку балонів у комерційних структурах, які не мають відповідних дозволів для реалізації населенню скрапленого газу в балонах.

Питання забезпечення населення скрапленим газом у балонах розглянули в облдержадміністрації під час наради, що відбулася під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Коваленка за участі представників правління ВАТ "Кіровоградгаз" та керівництва дочірнього підприємства "Пропан" ПАТ "Житомиргаз".

Після обговорення проблем, учасники наради дійшли низки домовленостей. По-перше ДП "Пропан" й надалі працюватиме на території області. Підприємство гарантуватиме безпечність використання газу за умов невтручання інших осіб, що діють без відповідних дозволів та сертифікатів. За клопотанням облдержадміністрації ДП "Пропан" закупить на спеціалізованому аукціоні скраплений газ в обсягах, необхідних забезпечення ним жителів Кіровоградщини. Щодо інфраструктури – ВАТ "Кіровоградгаз", яке у серпні ліквідувало підрозділи із забезпечення населення скрапленим газом, зобов’язалось передати в оренду ДП "Пропан" усе необхідне технічне устаткування. Окрім того, звільнені у зв’язку із ліквідацією підрозділів "Кіровоградгазу" фахівці, зможуть пройти переатестацію та будуть працевлаштовані за спеціальністю.
Сергій Коваленко акцентував, що крім безпеки жителі області отримають ще один зиск – абоненти сертифікованого підприємства зможуть отримати субсидію на скраплений газ.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool