На «гарячу лінію» міського голови надійшло 3801 звернення від мешканців Кропивницького

Жовтень 03, 2016 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

Аналіз стану розгляду звернень громадян, що надійшли на “гарячу лінію” міського голови протягом березня – вересня 2016 року став однією з головних тем наради міського голови Андрія Райковича з керівниками виконавчих органів, 3 жовтня.

За інформацією керівника сервісного центру муніципальних послуг Андрія Лейбенка, за останні 7 місяців на “гарячу лінію” надійшло 3801 звернення від мешканців Кропивницького. З них позитивно вирішено 1214 звернень, дано роз’яснення по суті питання на 2376 звернень і взято до відома – 35 звернень. На сьогодні 176 питань ще залишаються в роботі.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Найбільш важливими проблемами, з якими найчастіше звертаються заявники на гарячу лінію — це питання житлово-комунального господарства (45%) і проблеми транспорту та зв’язку (11%).

Очільник сервісного центру відзначив, що найчастіше мешканці Кропивницького ставлять питання про ремонт доріг і тротуарів, обрізку дерев, ліквідацію сміттєзвалищ та роботу ливневих систем. Позитивне вирішення цих питань складає 29%, роз’яснення надано на 60% звернень, інші доведено до відома та знаходяться в роботі. Щодо звернень, які стосуються транспорту та зв’язку, то серед 406 звернень спеціалістами вирішено позитивно 27% звернень, заявникам надано обґрунтоване роз’яснення на 68% питань, направлено до відома – 0,5% звернень та знаходиться в роботі 4,5% звернень.

Для оперативного інформування жителів міста щодо нештатних ситуацій усі аварійні служби міста, такі як: «Дніпро-Кіровоград», «Аварійно-диспетчерська служба», «Кіровоградобленерго», «Кіровоградгаз», повідомляють операторів гарячої лінії. Також на всі звернення, що надходять від мешканців обласного центру, виконавці відповідних підрозділів надають усну відповідь в телефонному режимі або надсилають відповідь у письмовому вигляді. Після того, як виконавці надають копію відповіді на гарячу лінію міського голови, оператори телефонують заявнику і підтверджують факт виконання робіт.

Проаналізувавши усі звернення громадян, Андрій Лейбенко запропонував якнайшвидше вирішити питання по очищенню зовнішньої та внутрішньої будинкової зливної системи каналізації у житлових багатоповерхових будинках до погіршення погодних умов, проаналізувати звернення щодо видалення та формуванню крон дерев, виконання яких заплановано в осінньо-весняний період та провести роботу з пасажиро-перевізниками щодо дотримання графіку роботи маршрутних таксі.

У свою чергу, секретар міської ради Андрій Табалов звернув увагу та той факт, що “гаряча лінія” - не єдиний шлях зверенення мешканців до міської влади з пропозицієями вирішити ту чи іншу проблему. Багато заяв від кропивничан надходить безпосередньо до депутатів міської ради під час зустрічей, через громадські приймальні. На думку Андрія Табалова варто було б об’єднати всю інформацію щодо звернень громаян в єдину базу, щоб чітко бачити і розуміти загальну картину проблемних питнаь в обласному центрі. Детальніше алгоритм такої практики має бути обговорений на найближчому Дні депутата у міській раді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool