На Черкащині функціонують 103 бригади швидкої медичної допомоги

Березень 08, 2013 | Новини | Переглядів: 1051 | Коментарі: 0

За інформацією Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації, з метою наближення швидкої та невідкладної медичної допомоги до населення у 2012 році в області додатково відкрито 3 пункти тимчасового базування швидкої медичної допомоги, яких усього на початок 2013 року в області функціонує 24. Усі пункти забезпечено новими санітарними автомобілями.

Наразі в області функціонують 103 бригади швидкої медичної допомоги, забезпеченість якими становить 0,8 на 10 тисяч населення. Час реагування на виклик у містах становить 88%, а в сільській місцевості – 82,6%.

Всього в 2012 році для лікувально-профілактичних закладів первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги розподілено 14 автомобілів на загальну суму 3 млн. 202,7 тис. грн., з яких 12 автомобілів надійшло як гуманітарна допомога.

З 1 січня 2013 року медичні заклади області приступили до виконання Закону України від 50.07.2012 № 5081-VІ «Про екстрену медичну допомогу». З цією метою проведено певну підготовчу роботу, а саме:

- розроблено та затверджено План заходів щодо реалізації положень Закону на території області;

- рішенням сесії обласної ради від 25.01.2013 створено обласну комунальну установу «Черкаський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», якому буде підпорядковано всю службу ЕМД області;

- проведено внутрішній та зовнішній аудит, інвентаризацію служби екстреної медичної допомоги області з детальним визначенням майна, що підлягає передачі;

- на сесіях міських та районних рад прийнято рішення про передачу майнових комплексів;

- розробляється обласна програма зі зміцнення матеріальної бази Центру, з них будівництва головного корпусу з оперативно-диспетчерською службою, яку буде подано на розгляд найближчої сесії обласної ради.

Черкаська ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool