На будівельні роботи по реконструкції театру Кропивницького також залучаються засуджені (ФОТО)

Липень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1786 | Коментарі: 0

Працювати заради прекрасного. Саме такими словами характеризують свою роботу всі будівельники та майстри, які задіяні у реконструюванні Кіровоградського академічного обласного українського театру ім. М.Л. Кропивницького, серед яких залучені до робіт і засуджені Кіровоградської виправної колонії (№ 6) та Олександрівського виправного центру (№ 104). Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили в Управлінні державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області

За свою 130-річну історію це найбільш масштабне та грандіозне реконструювання внутрішніх приміщень, фасаду та прилеглої площі театру по вул. Дворцовій, яке планується здати в експлуатацію вже наприкінці вересня поточного року.
12 липня 2012 року будівельний майданчик по реконструювання театру відвідали заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області підполковник вн. служби Павло Крамаров та начальник Кіровоградської виправної колонії (№ 6) полковник вн. служби Юрій Єрмоленко, які поспілкувався з представниками підрядної організації «Інтерресурси» по проведенню робіт із реконструювання театру та перевірили якість роботи засуджених.
На об’єкті реконструювання театру, замовником якого виступає Кіровоградська облдержадміністрація, засуджені Кіровоградської виправної колонії (№ 6) працюють вже понад півроку. За цей період по укладеному договору між виправною колонією та підрядною організацією, засуджені отримують заробітну плату та залучаються до суспільно-корисної праці, що є безумовною складовою процесу перевиховання осіб, які вчинили злочини.
Після відрахувань по сплаті позовів потерпілим сторонам та за комунально-побутові послуги на утримання засуджених, на їх особистих рахунках залишаються кошти, які вони мають право використовувати за власним розсудом – купувати додаткові товари у продовольчій крамниці на території установи, відсилати кошти своїм сім’ям, родичам чи близьким або ж накопичувати певну суму для влаштування свого життя після звільнення з установ виконання покарань.
До речі, за понад 6 місяців роботи на об’єкті, від керівництва ремонтних робіт на адресу засуджених осіб не надходило жодного нарікання стосовно їх дисципліни, поведінки чи відмови від запропонованої роботи. А це, безперечно, є позитивним результатом, який свідчить про правильно організований процес перевиховання засуджених та їх адаптацію до життя за суспільними нормами, через залучення до праці.
Не виключено, що з часом особи, які відбували покарання та були задіяні в реконструкції театру, будуть з гордістю розповідати своїм нащадкам про долучення своїх рук до культурної спадщини не лише Кіровоградської області, а й України вцілому.

Тож сподіваємось, що незабаром ми зможемо з вами насолодитися виставами на оновленому помості батьківщини національного українського театру – музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького.

Ст. психолог сектору СВПР управління ДПтС в Кіровоградській області
Сергій Шевчук

На будівельні роботи по реконструкції театру Кропивницького також залучаються засуджені (ФОТО)

На будівельні роботи по реконструкції театру Кропивницького також залучаються засуджені (ФОТО)

На будівельні роботи по реконструкції театру Кропивницького також залучаються засуджені (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool