На апаратній нараді голови ОДА Сергія Кузьменка розглянули питання підвищення пенсій колишнім військовослужбовцям

Лютий 27, 2018 | Новини | Переглядів: 1082 | Коментарі: 0

Питання підвищення пенсій колишнім військовослужбовцям та працівникам органів внутрішніх справ розглянули на апаратній нараді голови ОДА Сергія Кузьменка.

"Обласна державна адміністрація і депутатський корпус обласної ради приділили значну увагу цій проблемі. Депутати зібралися на позачергову сесію облради з єдиного питання і звернулися до Уряду і Парламенту щодо підтримки пропозицій військових пенсіонерів, – зауважив Сергій Кузьменко. – Ми вже маємо відповідне рішення Кабінету Міністрів України – зроблено певні кроки назустріч нашим військовим пенсіонерам, не чекаючи внесення змін до законодавства".

Детальну інформацію про те, як будуть здійснюватися перерахунки відповідних пенсійних виплат, поінформувала начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Наталія Сімонян. За її словами, 21 лютого 2018 року Уряд України прийняв Постанову «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категорія осіб». Механізми перерахунку пенсій різняться для пенсіонерів силових структур і для пенсіонерів органів внутрішніх справ.

Як повідомила посадовець, пенсіонерам силових структур пенсії перераховуватимуть відповідно до довідок, наданих цими силовими структурами. Головним управлінням Пенсійного фонду України в області вже підготовлено списки таких осіб і вони будуть направлені на всі силові відомства, з яких ці люди йшли на пенсію. У пенсійних справах пенсіонерів органів внутрішніх справ уже є довідки про їхнє пенсійне забезпечення, вони будуть перевірені і, у разі необхідності, уточнені.

Перерахунок пенсій військовим пенсіонерам здійснюється з урахуванням розміру грошового забезпечення, військового звання, надбавки за вислугу років та інших надбавок. Виплату перерахованих підвищених пенсій військовим буде проведено в три етапи у таких розмірах: з 1 січня 2018 року — 50 відсотків, з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року — 75 відсотків, з 1 січня 2020 року — 100 відсотків суми підвищення пенсії.

За словами Наталії Сімонян, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) пенсії буде перераховано з 1 січня 2016 року. При цьому підвищений розмір пенсій буде виплачуватися з 1 січня 2018 року, а вся сума, нарахована з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року, буде виплачена у 2 етапи: у 2019 році і в 2020 році при наявності джерел фінансування з Держбюджету.

Сьогодні Головне управління Пенсійного фонду України в області направляє списки на уповноважені відомства для отримання відповідних довідок, на основі яких здійснюватимуться перерахунки. За словами начальника Головного управління, у березні-квітні цього року після проведення відповідних перерахунків розпочнуть виплати. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool