Моніторингова група перевірила спортивні споруди Кропивницького

Червень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1072 | Коментарі: 0

Навчальні заклади обласного центру стали першими об’єктами, куди для обстеження завітала моніторингова група проекту "Здоров'я наших дітей".

Перевіряючі на чолі з начальником обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олександром Шевченком побували в ЗОШ №4 та №6, Гімназії імені Т. Шевченка, а також в Кіровоградському професійному ліцеї ім. О. Єгорова та в ПТУ №8.

Вже на подвір'ї ЗОШ №4 з першого погляду стає зрозумілим, що спорту тут приділяється особлива увага. Подвір'я школи практично "нашпиговане" різноманітним спортивним обладнанням. Тут є три футбольні поля з штучним та пісочним покриттям, майданчик для заняття волейболом. При школі діють гуртки з тейквондо, футболу та гімнастики. Тому не дивно, що її учні регулярно стають призерами обласних та всеукраїнських змагань. Приємні враження справила й осучаснена спортивна зала, де минулоріч за кошти міського бюджету виконано капітальний ремонт: замінено вікна, встановлено енергозберігаюче освітлення, вентиляційну систему, нове сучасне покриття підлоги, полагоджено дах, тощо. На цьому завзяті викладачі фізичної культури школи зупинятись не збираються. У їх амбітних планах пристосувати просторий кабінет "трудовика", який вже понад 15 років не експлуатується, під спортивну залу для молодших класів, на що потрібно немалі кошти.

Наступною, де побувала моніторингова група, стала ЗОШ №6, де на них очікувала така ж спортивна зала-близнюк. Тут у 2016 році проведено ідентичні ремонтні роботи як і в школі №4. Для молодших школярів тут є окремий зал на першому поверсі. Завдяки перемозі шкільної команди у Всеукраїнському дитячому футбольному турнірі "Кубок Націй Данон" у 2016 році заклад нагороджено спортивним майданчиком. Проте облаштувати його іще не вдалося через відсутність ділянки на подвір”ї школи. Тож керівництво закладу веде пошуки вільної ділянки на території міста. Тут також діють різні спортивні секції, у тому числі є гурток зі скелелазіння.
Ексклюзивним дизайном європейського зразка вразила спортивна зала гімназії ім. Т. Шевченка, яка в останній раз ремонтувалася понад чотири десятки років тому. Учні початкових класів тренуються в окремому приміщенні. Як і в попередньому закладі у гімназії відсутні умови для занять спортом на свіжому повітрі, тому нерідко школярі здають спортивні нормативи на міському стадіоні.

За словами керівників навчальних закладів, до початку нового навчального року є необхідність покращити ситуацію із забезпеченням дрібним спортивним інвентарем.

Подібні перевірки усіх 536 навчальних закладів області моніторингова група планує провести упродовж червня. Наступного разу перевірятиметься спортивна база Новгородківського району. За результатами аналітичної роботи буде розроблена програма розвитку спортивних споруд в навчальних закладах.

Навчальні заклади обласного центру стали першими об’єктами, куди для обстеження завітала моніторингова група проекту "Здоров'я наших дітей".


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool