МНС: Чадний газ - небезпека отруєння

Жовтень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 1254 | Коментарі: 0

Шановні громадяни! При нестійкій погоді: опадах, тумані, різких змінах напрямку і швидкості вітру - періодично перевіряйте наявність стійкої тяги в димоході під час роботи газових водонагрівальних і опалювальних приладів. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

При відсутності тяги забороняється користуватися газовими приладами, адже це може призвести до отруєння чадним газом. Перевіряти наявність тяги при роботі газових приладів з відводом продуктів згорання у димохід необхідно двічі - до включення приладу та після 4-5 хвилин його роботи за допомогою смужки легкого паперу. Якщо папір втягується у димохід – тяга є, залишається нерухомою – тяги немає, відхиляється у приміщення – тяга зворотна. Якщо тяга відсутня або зворотна, газовий прилад необхідно вимкнути і викликати фахівця для перевірки димоходу.
Відсутність тяги або наявність зворотної тяги в димоході може призвести до накопичення чадного газу в приміщенні. Чадний газ дуже підступний, тому що не має ні кольору, ні запаху. А при наявності всього пів відсотка чадного газу у приміщенні вже через 20 хвилин людина може отримати смертельне отруєння.
Обласне управління МНС та ВАТ «Кіровоградгаз» звертаються із проханням бути дуже уважними під час використання газових приладів, не встановлювати їх самостійно, не порушувати інструкцій по експлуатації, при найменших підозрах на несправність звертатися до фахівців газової служби.
Якщо ви відчули запах газу, перш за все, перекрийте вентилі на газовому обладнанні і крани подачі газу перед ними та повідомте аварійну службу газу за номером «104», виведіть людей та організуйте провітрювання приміщення, в жодному разі не запалюйте сірники та не вмикайте електроприлади.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool