Митні оформлення на Кіровоградщині

Червень 04, 2015 | Новини | Переглядів: 1014 | Коментарі: 0

Як повідомив в.о. начальника Кіровоградської митниці ДФС Євген Скібіцький, за травень 2015 року Кіровоградською митницею ДФС оформлено 999 митних декларацій, з них експортних – 726, а імпортних – 273, транзит - 0.

Слід зазначити, що митна декларація є головним документом, на підставі якого здійснюється декларування товарів та транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України. Може бути у паперовому або електронному вигляді.
Цей документ містить точні дані про мету переміщення товарів та відомості про них, їх відправника й одержувача, спосіб і умови переміщення вантажів, а також нараховані митні та інші обов'язкові платежі. В одній митній декларації може бути задекларовано не більше 99 товарів.
Разом з декларацією подаються рахунок та у разі потреби декларація митної вартості. Дата та час подання декларації фіксується митним органом шляхом її реєстрації, у тому числі з використанням інформаційних технологій.
Митна декларація приймається для оформлення, якщо вона відповідає встановленій формі, містить всі необхідні відомості, підписана особою, яка її подала, та до неї додані відповідні документи. З цього моменту декларація набуває статусу документа, що засвідчує факти, які мають юридичне значення, а особа декларування несе відповідальність за заявлені в ній відомості.

Платники єдиного податку І та ІІ груп мають право на щорічну «податкову відпустку»

Відповідно до норм Податкового кодексу України, фізичні особи-підприємці, платники єдиного податку 1 та 2 групи, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку один раз на рік на час відпустки протягом одного календарного місяця.
Крім того, не сплачується єдиний податок за період хвороби, підтверджений копією листка непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.
Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається до територіального органу ДФС у вигляді заяви у довільній формі.
З метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендуємо подавати до податкової інспекції заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності з обов'язковим додаванням копії листка непрацездатності - одразу після закінчення лікарняного.
Варто пам’ятати, що платники єдиного податку є ще й платниками ЄСВ. Чинним законодавством не передбачено пільг щодо його сплати на час відпустки, або хвороби.
Отже, єдиний соціальний внесок сплачується незалежно від діяльності чи фінансового стану платників податків і без перенесення термінів сплати.

Сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки фізичними особами у 2015 році

У 2015 році фізичним особам – платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податок нараховуватиметься фіскальними органами за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) згідно податкових норм за 2014 рік.
Пільги із сплати податку для фізичних осіб:
а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 250 кв. метрів;
в) для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 370 кв. метрів.
Ставки податку для фізичних осіб встановлюються в таких розмірах:
а) не більше 1 відсотка - для квартири/квартир, загальна житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку/будинків загальна житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів;
б) 2,7 відсотка - для квартири/квартир, загальна житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку/будинків загальна житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів;
в) 1 відсоток – для різних видів об’єктів загальної житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна площа яких не перевищує 740 кв. метрів;
г) 2,7 відсотка – для різних видів об’єктів загальної житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна площа яких перевищує 740 кв. метрів.
До 1 липня 2015 року фізичній особі буде надіслано (вручено) податкове повідомлення-рішення про сплату податку, яку необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.
Податок сплачується за місцем розташування об'єкта/об’єктів оподаткування. Фізичні особи можуть сплачувати податок у сільській та селищній місцевості через каси сільських (селищних) рад за квитанцією про прийняття податків і зборів.
Платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо: об'єктів житлової нерухомості, розміру загальної площі, права на користування пільгою із сплати податку, розміру ставки податку та нарахованої суми податку.
У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим.

Путівка на оздоровлення члена профспілки не оподатковується

До складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не включаються вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування платника податку та/або його дітей віком до 18 років, які надаються йому безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки) професійною спілкою, до якої зараховуються профспілкові внески платника податку – члена такої професійної спілки. Така норма передбачена підпунктом 165.1.35 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу.
Що стосується вартості профспілкової путівки, яка надається платнику податків на оздоровлення члена сім’ї віком після 18 років, то її розмір оподатковується податком на доходи фізичних осіб, як додаткове благо, за ставкою 15% та/або 20% в залежності від розміру отриманого доходу.
Сімейна профспілкова путівка, надана платнику податків, до якої включається і вартість оздоровлення члена сім’ї після 18 років, оподатковується у розмірі частини отриманого доходу на оздоровлення такого члена сім’ї.
Нагадаємо, відповідно до підпункту 164.2.17 пункту 164.2 статті 164 Кодексу до складу загального місячного оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool