Місцеве самоврядування має бути максимально задіяне у проектах регіонального розвитку, - В’ячеслав Негода

Листопад 13, 2015 | Новини | Переглядів: 762 | Коментарі: 0

Сьогодні місцевому самоврядуванню бракує досвіду для розробки та реалізації сучасних проектів регіонального розвитку, на які держава готова виділяти гроші.

Про це сказав, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода під час дискусії: «Реформи: долаючи «стару» Україну», що відбулася за ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» у співпраці із Національною Радою Реформ.
«На жаль, в Україні місцеве самоврядування майже ніколи не працювало з проектами, які можна було б віднести до проектів регіонального розвитку. І сьогодні, коли держава готова виділяти гроші на регіональний розвиток, створила відповідний фонд, на місцях не можуть запропонувати якісні проекти, бо не мають необхідного досвіду і розуміння», - сказав В’ячеслав Негода.
Він також зазначив, що у вирішенні цього питання Уряд розраховує на сприяння працюючих в Україні міжнародних донорських організацій, які можуть надати допомогу місцевому самоврядуванню в розробці сучасних проектів регіонального розвитку за кращими європейськими стандартами.
«Місцеве самоврядування має активніше долучатися до таких проектів, щоб наступного року кошти Державного фонду регіонального розвитку були використані максимально ефективно – були спрямовані не на латання дір, а на сталий розвиток громад, і, як наслідок, на поліпшення якості надання послуг людям», - підкреслив В’ячеслав Негода
Він також нагадав, що цього року для прозорого відбору проектів, які претендують на виділення коштів з Державного фонду регіонального розвитку, була створена і вже працює сучасна відкрита платформа dfrr.minregion.gov.ua, на якій розміщено нормативно-правову базу, перелік інвестиційних програм і проектів в розрізі регіонів з визначенням їх статусу та описом.
Як повідомлялося, органи місцевого самоврядування мають активізувати роботу із розробки та подання інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані у 2016 році за кошти з Державного фонду регіонального розвитку.

ПРЕС-СЛУЖБА МІНРЕГІОНУ УКРАЇНИ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool