Міський голова оголосив війну хаотичній забудові Кіровограда

Грудень 02, 2015 | Новини | Переглядів: 2306 | Коментарі: 0

Вночі із неділі 29-го на понеділок 30 листопада, у Кіровограді масово почали встановлювати малі архітектурні форми – торгівельні кіоски і павільйони.

Першими забили на сполох у Кіровоградській обласній лікарні, де величезна торговельна точка перекрила вхід до закладу. Потім тривожний сигнал надійшов з дитячої обласної лікарні: тут павільйони змонтували на місці майбутньої стоянки автотранспорту, яка надзвичайно потрібна біля закладу.

Щоб отримати відповідь на питання: “Як таке могло статися?”, “І як навести порядок з МАФами у Кіровограді?”, міський голова Андрій Райкович скликав робочу нараду за участі профільних керівників виконавчих органів міської ради, силових структур міста, органів, які видають погодження на встановлення об’єктів торгівлі. Не можна допустити, щоб у місті почували себе вільно сучасні Остапи Бендери, які відверто сміються з влади і ведуть свою політику, наголосив під час наради міський голова.

Заступник міського голови Григорій Литвин пояснив, що підставою видачі дозволів на встановлення малих архітектурних форм стало затвердження виконавчим комітетом міської ради Комплексної схеми розміщення МАФів у Кіровограді, розробленої спеціалізованим проектним інститутом. За інформацією заступника начальника управління містобудування і архітектури Ірини Мартинової, від початку року вже видано 65 таких дозволів.

Зважаючи, що багато підприємців під час монтажу споруд суттєво порушили умови, у першу чергу значно збільшивши площу торгівельних павільйонів із 7 до понад 30 метрів квадратних, управління призупинило видачу дозволів. Міський голова закликав громадськість, журналістів, силові структури, виконавчі органи об’єднати свої зусилля у наведенні ладу з хаотичною забудовою території обласного центру .

- Мені соромно за таке рішення міської влади, - визнав Андрій Райкович. – І запевняю, що такого у місті більше не буде. У кіровограді має бути власне, затверджене міською радою Положення про встановлення і демонтаж таких споруд. Місто обов’язково має враховувати при наданні дозволу такі чинники, як просування товарів місцевого виробництва, офіційне працевлаштування, належна сплата податків. А ще, кожний павільйон, що планується до розміщення на території міста обов’язково буде проходити погодження з громадою мікрорайону – це принципово.

Андрій Райкович доручив управлінням містобудування та архітектури, сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення спільно з юридичним управлінням терміново напрацювати дієвий механізм демонтажу встановлених зпорушеннями об’ктів, повністю припинити видачу дозволів на встановлення нових малих архітектурних форм до завершення повної інвентаризації і підготувати проекти рішень виконавчого комітету і міської ради щодо затвердження чітких, зрозумілих і вигідних для громади міста правил гри у сфері забудови міста такими об’єктами торгівлі.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool