Міський голова Кіровограда перевірив, як працює проект «Google Apps for Education»

Лютий 26, 2016 | Новини | Переглядів: 1242 | Коментарі: 0

У міській загальноосвітній школі № 6 увесь навчальний процес проводиться за сучасним словом комп’ютерної техніки, з активним використанням мережі Інтернет. Мабуть, це єдиний поки що освітній заклад у Кіровограді, де учням дозволено під час уроку користуватися смартфонами, планшетами та іншими гаджетами.

Навчальний заклад першим започаткував проект «Google Apps for Education». З особливостями цього проекту керівник закладу Надія Кравченко ознайомила міського голову Андрія Райковича.

- На базі “Google Apps” утворене хмарне середовище. До нього підключена одразу вся шкільна спільнота, проте активно системою поки що користуються декілька вчителів, які досконало володіють комп’ютерними технологіями. Вони мають можливість завантажувати в акаунт домашні завдання, проекти, відео. Вчителі та учні працюють з цими матеріалами з допомогою телефонів, планшетів та комп’ютерів. Щоб не було резонансного вибуху, програму тестують вчителі, які розуміються на цьому і які мають необхідні гаджети. Тих, у кого поки що немає технічної можливості, ми не примушуємо працювати з новинкою. Але, хто вже включився в процес - набувають досвіду і своїми діями вмотивовують інших, - розповіла Надія Кравченко.

Андрій Райкович, аби перевірити, як працює проект відвідав урок біології, адже першим до реалізації новації підключився саме вчитель біології Олексій Хомутенко. Він переконаний, що з допомоги комп’ютерної новинки діти почнуть краще освоювати та сприймати матеріал.
- Працювати із мультимедіа набагато краще, ніж використовувати під час уроку сухий матеріал і за цим, я впевнений, майбутнє, - наголосив Олексій Хомутенко. –Крім того, дітям звичайно цікаво, коли вчитель не просто розповідає, а ще й демонструє. Тоді все засвоюється краще»
Учні на питання вчителя теж можуть відповідати в режимі онлайн, перевіряти отримані знання швидким тестуванням. До нової системи школярі звикли швидко. Тим часом адміністрація школи вже готується розширяти кордони проекту. Вже у березні будуть активовані акаунти батьків, і вони, в онлайн режимі зможуть отримувати всю необхідну інформацію про навчальний процес, роботу вчителів та успішність своїх дітей. Через кілька місяців в школі активують також електронний журнал. Тож батьки зможуть контролювати ще й усі оцінки своїх дітей.

Впровадженням цієї новинки міський голова лишився задоволений. Він переконаний, до цього проекту треба поступово підключати всю загальноосвітню мережу міста.
- Ми розуміємо, для того, щоб впровадити цей проект в життя, найперше маємо виконати кілька умов. Одна з головних – технічне забезпечення учнів планшетами чи персональними комп’ютерами, - відзначив Андрій Райкович. - Сьогодні не всі школи зможуть надати дітям усю необхідну техніку. Але ми працюватимемо в даному напрямку. І якраз частково нам у цьому допоможе прийнята на сесії програма реформування школи. Тепер маємо підготувати вчителів, адміністраторів, і йти далі і незворотно по шляху інновацій. Бо це – шлях до знань.

Джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool