Мін’юст проводить моніторинг реєстраційних дій по трьом суб’єктам державної реєстрації Кіровоградщини

Вересень 19, 2019 | Новини | Переглядів: 486 | Коментарі: 0

Однією з форм контролю у сфері державної реєстрації є проведення Міністерством юстиції України моніторингу реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. 

Він проводиться на підставі відомостей реєстрів за такими критеріями: порушення строків реєстрації, проведення реєстраційних дій в неробочий час, відсутність у реєстрах електронних копій документів, проведення реєстраційних дій на підставі судових рішень, скасування записів з реєстрів тощо.

Що стосується безпосередньо ситуації на Кіровоградщині, наразі здійснюється моніторинг реєстраційних дій по Новомиргородській районній державній адміністрації (наказ Міністерства юстиції від 10.04.2019 № 1255/7), Підлісненській сільській раді Олександрівського району (наказ Міністерства юстиції від 06.09.2019 №3277/7), приватному нотаріусу Кропивницького міського нотаріального округу Лідії Бабіч (наказ Міністерства юстиції від 06.09.2019 № 3277/7).

Якщо під час моніторингу будуть виявлені порушення у вчиненні реєстраційних дій, буде проведено камеральну перевірку. За її результатами порушників може очікувати тимчасове блокування або й анулювання доступу до Державного реєстру прав і Єдиного державного реєстру, притягнення до адміністративної відповідальності, скасування акредитації суб’єкта державної реєстрації, направлення до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України подання щодо анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю (якщо порушення у вчиненні реєстраційних дій вчинив нотаріус).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool