Міняємо касову техніку: як звітувати у перехідний період

Вересень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 1009 | Коментарі: 0

Усі суб’єкти господарювання, що здійснюють торгівлю, надання послуг чи виконання робіт з використанням реєстраторів розрахункових операцій (простіше – РРО), уже знають про необхідність подання звітності до органів доходів і зборів в електронному вигляді

Також загальновідомо, що для цього необхідно або переобладнати стару техніку, або придбати новий сучасний касовий апарат.
Сьогодні хотілося б поговорити про порядок дій у перехідний період: у разі переходу на дистанційне звітування не з першого числа місяця, а наприклад, з будь-якої іншої дати.
У період до підключення електронної стрічки суб’єкт господарювання подає звіт за відповідною формою у паперовому вигляді до 15 числа місяця, наступного за звітним. При цьому у ньому зазначаються лише операції, здійснені до такого підключення. Наприклад, якщо суб’єкт господарювання перейшов на електронне звітування з 25 вересня, він до 15 жовтня подає звіт у паперовому вигляді, в якому вказує обсяги розрахункових операцій, проведених до 25 вересня. У подальшому контрольно-звітна інформація передається лише в електронній формі по дротових або бездротових каналах зв’язку.
У разі допущення помилок при поданні звітності, а саме дублювання інформації, підприємцю необхідно самостійно їх виправити та письмово повідомити відповідний орган Міндоходів з метою подальшого занесення до бази даних коректної інформації про виторги.
Якщо платник податків використовує розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій без застосування РРО, то він і надалі повинен подавати звіт встановленої форми (ЗВР-1).

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool